Matematik
Integrer
28. maj 2007 af
Avanger (Slettet)
Hej
det er jo eksamen imorgen og fik et spørgsmål om hvad man skulle gøre hvis opgaven lød:
integraltegn((f(x))^3) det er uden hjælpemidler og kan ikke huske hvad man skal gøre...
I meget gerne forklare det med et eksempel
Takker! :D
det er jo eksamen imorgen og fik et spørgsmål om hvad man skulle gøre hvis opgaven lød:
integraltegn((f(x))^3) det er uden hjælpemidler og kan ikke huske hvad man skal gøre...
I meget gerne forklare det med et eksempel
Takker! :D
Svar #2
28. maj 2007 af Avanger (Slettet)
spørgsmålet er hvad man skal gøre når hele funktionen under integraletegnet står opløftet i 3
Svar #5
28. maj 2007 af Avanger (Slettet)
arh det kan jeg ikke huske er det der hvor man sætter dt ind i stedet for f(x) ?
Svar #7
28. maj 2007 af Guruen (Slettet)
ja.. :)
eks, hvis t=4x-3 -> dt/dx=4 <=> dx=1/4dt
du har altså t på din substituerede plads (4x-3) og sætter 1/4dt ind på dx'es plads.
de nye grænser finder du ved at sætte dine grænser (x'er) ind i t=4x-3
S t^3 1/4dt <=> 1/4S t^3 dt <=> 1/4[1/4t^4]
og så fortsætter du bare :)
eks, hvis t=4x-3 -> dt/dx=4 <=> dx=1/4dt
du har altså t på din substituerede plads (4x-3) og sætter 1/4dt ind på dx'es plads.
de nye grænser finder du ved at sætte dine grænser (x'er) ind i t=4x-3
S t^3 1/4dt <=> 1/4S t^3 dt <=> 1/4[1/4t^4]
og så fortsætter du bare :)
Skriv et svar til: Integrer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
