Matematik

hjælp til differentialligning

28. maj 2007 af 04uvcvr (Slettet)
OPgaven lyder følgende:

Om en funktion g oplyses, at den er løsning til differentialligningen
* 5y'-2y
og at g(0)=3
Bestem en forskrift for g

?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Hvad er 5y'-2y lig med?

Svar #2
28. maj 2007 af 04uvcvr (Slettet)

5y'-2y=0 undskyld....

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Derved får du
5y'=2y <=> y'=2/5y

- som er af typen dy/dx = ky. Den kan du finde en løsning til.

Svar #4
28. maj 2007 af 04uvcvr (Slettet)

Opgaven går videre... '

Om en funktion f oplyses, at f er løsning til differential ligningen (*) 5y'-2y=0 og at f'(0)=2

Svar #5
28. maj 2007 af 04uvcvr (Slettet)

Opgaven går videre... '

Om en funktion f oplyses, at f er løsning til differential ligningen (*) 5y'-2y=0 og at f'(0)=2

Bestem en forskrift for f

tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

y'=2/5y

Og da f er løsning, er

2=2/5y

Herved har du en y-værdi, og x-værdien til denne var 0. Du har nu et punkt og kan bestemme forskriften for f.

Skriv et svar til: hjælp til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.