Matematik
banekurve
29. maj 2007 af
iinnaj (Slettet)
Jeg har lidt problemer angående banekurver.
Hvis man skal finde skæringen med akserne, så skal man vel sætte x til 0 for at finde skæring med y aksen og omvendt.
Jeg regner på følgende eksempel:
x = t^2
y = (t^3)-3t
Der er en skitse, der viser at der er skæring i ca. 0 og 3 på x aksen og i 0 på y-aksen. Jeg ved godt at skitser ikke er til at regne 100 med, men mit tal er langt fra.
t^2 = 0 -> skæring med y akse (0,0)
(t^3)-3t = 0 -> Her får jeg ikke tre. Jeg gør følgende
t(t^2-3) = 0 -> x=0 V x= (plus-minus kvadratroden af tolv over to, ca 1,73
Hvad gør jeg forkert?
Hvis man skal finde skæringen med akserne, så skal man vel sætte x til 0 for at finde skæring med y aksen og omvendt.
Jeg regner på følgende eksempel:
x = t^2
y = (t^3)-3t
Der er en skitse, der viser at der er skæring i ca. 0 og 3 på x aksen og i 0 på y-aksen. Jeg ved godt at skitser ikke er til at regne 100 med, men mit tal er langt fra.
t^2 = 0 -> skæring med y akse (0,0)
(t^3)-3t = 0 -> Her får jeg ikke tre. Jeg gør følgende
t(t^2-3) = 0 -> x=0 V x= (plus-minus kvadratroden af tolv over to, ca 1,73
Hvad gør jeg forkert?
Svar #2
29. maj 2007 af iinnaj (Slettet)
Åh kan se jeg har en regnefejl også.
Så t værdien sættes ind.
Men når der er et dobbelt punkt hva så? Nu giver t +- 3 for y=0, hvordan ved jeg så er det er + hvis jeg ikke kunne se det på skitsen?
Så t værdien sættes ind.
Men når der er et dobbelt punkt hva så? Nu giver t +- 3 for y=0, hvordan ved jeg så er det er + hvis jeg ikke kunne se det på skitsen?
Svar #3
29. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Hvilken regnefejl? t=+-kvrod(3) er korrekt.
Når det er et dobbeltpunkt er x(t)=x(-t) og y(t)=y(-t).
Når det er et dobbeltpunkt er x(t)=x(-t) og y(t)=y(-t).
Svar #4
29. maj 2007 af iinnaj (Slettet)
Men jeg kan ikke forstå:
Y(3) = Y(-3)
Det passer da ikke her gør det?
Y(3) = Y(-3)
Det passer da ikke her gør det?
Skriv et svar til: banekurve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
