Matematik
Definitionsmængden
29. maj 2007 af
bravery (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med denn opgave. Jeg skal bestemme definitionsmængden for f ved denne funktion:
f(x) = sqrt(x^2-4)
MANGE TAK
f(x) = sqrt(x^2-4)
MANGE TAK
Svar #1
29. maj 2007 af peter lind
Kvadratroden er kun defineret for ikke negative tal, så du skal løse uligheden x^2-4 >= 0
Svar #2
29. maj 2007 af KickAzz (Slettet)
#1: Nu er det jo tilstrækkeligt at løse ligningen x^2-4 = 0, da man godt kan tage kvadratroden af 0. Ikke at det ændrer på så meget.
Svar #3
30. maj 2007 af muhboy (Slettet)
also
x^2-4 = 0
x^2 = 4
x = -2 v x = 2
Da parablens ben vender opad (U), så er
Dm = X € R\[-2;2]
x^2-4 = 0
x^2 = 4
x = -2 v x = 2
Da parablens ben vender opad (U), så er
Dm = X € R\[-2;2]
Skriv et svar til: Definitionsmængden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
