Matematik
Partial Integration
29. maj 2007 af
Atomalf333 (Slettet)
Hej Folkens,, Nogen der kan hjælpe mig med at løse dette
y´=y(0,47-0,18y)
massen =y=f(t)... t=tiden i døgn..
bestem f(t), da y var 0,150..
Kan godt se jeg skal integrere udtrykket og derefter sætte y=0,150..men hvergang jeg har prøvet at foretage partiel integration er det blevet noget værre rod..nogen der skal gi en hjælpende hånd?
Mvh
y´=y(0,47-0,18y)
massen =y=f(t)... t=tiden i døgn..
bestem f(t), da y var 0,150..
Kan godt se jeg skal integrere udtrykket og derefter sætte y=0,150..men hvergang jeg har prøvet at foretage partiel integration er det blevet noget værre rod..nogen der skal gi en hjælpende hånd?
Mvh
Svar #1
30. maj 2007 af sheaf (Slettet)
Lignigen er separabel. Separèr og lav partialbrøksudvikling. Partialbrøkerne er trivielle at integrere.
Separation giver
}$)
hvorefter partialbrøksudvikling giver
} = \frac{1}{a}\frac{1}{y} + \frac{b}{a}\frac{1}{a-by}$)
Tilfældet a = 0.47, b = -0.18 er dit specialtilfælde. Fortsæt selv med de resterende integrationer.
Separation giver
hvorefter partialbrøksudvikling giver
Tilfældet a = 0.47, b = -0.18 er dit specialtilfælde. Fortsæt selv med de resterende integrationer.
Skriv et svar til: Partial Integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
