Matematik
mere differentiel
29. maj 2007 af
uhanse (Slettet)
Hej
En mere
En genstand slippes i en højde af 100 meter over jorden, hvorefter den falder lodret nedad. Efter t sekunders fald befinder genstanden sig i højden f(t), målt i meter over jorden, hvor
f(t)=139,2-19,6t-39,2*0,607^t
Bestem hvornår den rammer jorden.
Jeg indsætter 100på f(t) plads og isolere t eller og hvordan gør jeg det?
Besten f'(-2), og gør rede for hvad det tal betyder.
f'(t)=19,6*0,607^t hvoprefter jeg indsætte -2 på t plads
En mere
En genstand slippes i en højde af 100 meter over jorden, hvorefter den falder lodret nedad. Efter t sekunders fald befinder genstanden sig i højden f(t), målt i meter over jorden, hvor
f(t)=139,2-19,6t-39,2*0,607^t
Bestem hvornår den rammer jorden.
Jeg indsætter 100på f(t) plads og isolere t eller og hvordan gør jeg det?
Besten f'(-2), og gør rede for hvad det tal betyder.
f'(t)=19,6*0,607^t hvoprefter jeg indsætte -2 på t plads
Svar #1
29. maj 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Når den rammer jorden, er f(t) = 0 meter, så der går 7.04 sekunder. Jeg bruger altså jordoverfladen som nulpunktet.
Efter 2 sekunder befinder den sig ca. 85,5 meter over jordoverfladen.
f(0) = 100 meter, svarende til der, hvor du slipper den.
Efter 2 sekunder befinder den sig ca. 85,5 meter over jordoverfladen.
f(0) = 100 meter, svarende til der, hvor du slipper den.
Svar #3
29. maj 2007 af uhanse (Slettet)
jeg kom lige til tænke på jeg har lige prøvet om jeg kan komme ffrem til samme resultat, men ingen held.
HVordan gør du det
HVordan gør du det
Svar #4
29. maj 2007 af Erik Morsing (Slettet)
1) Højden f(t) er 0, når den rammer jorden. Derfor er
139,2-19,6t-39,2*0,607^t = 0.
Den løser jeg med hensyn til t.
Derefter finder jeg, hvor langt den er faldet efter 2 sekunder ved at skrive
f(2) = 139,2 -19,6*2 -39,2*0,607*2
Så skulle det løse sig.
Jeg synes, det er nemmest at vælge nulpunktet ved jordoverfladen.
139,2-19,6t-39,2*0,607^t = 0.
Den løser jeg med hensyn til t.
Derefter finder jeg, hvor langt den er faldet efter 2 sekunder ved at skrive
f(2) = 139,2 -19,6*2 -39,2*0,607*2
Så skulle det løse sig.
Jeg synes, det er nemmest at vælge nulpunktet ved jordoverfladen.
Skriv et svar til: mere differentiel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
