Matematik
3.grads
29. maj 2007 af
The nørd (Slettet)
hvis jeg skal finde alle rødde i
2x^3+3x^2-20x
jeg har indtil videre gjort
x(2x^2+3x-20)
og så har jeg fundet rødderne 3 og -6/4
men er det svar nok? hvad gør man
2x^3+3x^2-20x
jeg har indtil videre gjort
x(2x^2+3x-20)
og så har jeg fundet rødderne 3 og -6/4
men er det svar nok? hvad gør man
Svar #2
29. maj 2007 af eightx2 (Slettet)
Hvis du vil løse
2x^3+3x^2-20x=0
har du en åbenlys rod i x=0. De andre findes ved løsning af andengradsligningen som du sikkert også har gjort.
2x^3+3x^2-20x=0
har du en åbenlys rod i x=0. De andre findes ved løsning af andengradsligningen som du sikkert også har gjort.
Svar #4
29. maj 2007 af Erik Morsing (Slettet)
0, 5/2 og -3 er røddene, så kan du skrive ligningen som
x^2*(x+3)^2*(x-5/2)^2 = 0
x^2*(x+3)^2*(x-5/2)^2 = 0
Skriv et svar til: 3.grads
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
