Matematik
ligning for tangent
29. maj 2007 af
Chimmi (Slettet)
funktionen f er bestemt ved
f(x)=(x^4)-(x^2)+4
a) bestem en ligning for tangenten i punktet (2,f(2)).
Har jeg løset den rigtigt sådan her:
f'(x)=(4x^3)-2x
f'(x)=(4*2^3)-2*2=28
2^4-x^2+4=16-4+4=12
12+28(x-2) => y= 28x-28
er det rigtigt lavet? hvis nej, hvordan skal den så laves?
f(x)=(x^4)-(x^2)+4
a) bestem en ligning for tangenten i punktet (2,f(2)).
Har jeg løset den rigtigt sådan her:
f'(x)=(4x^3)-2x
f'(x)=(4*2^3)-2*2=28
2^4-x^2+4=16-4+4=12
12+28(x-2) => y= 28x-28
er det rigtigt lavet? hvis nej, hvordan skal den så laves?
Skriv et svar til: ligning for tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
