Matematik
gennemsnit haster
31. maj 2007 af
kurdish20 (Slettet)
hej
år 1955 2000 2005
pris 3250 3700 2850
hvor mange procent ændrede prisen sig i gennemsnit om året i perioden
jeg har lavet det på 2 måder men ved ike hvilken er rigtig
1måde
2850:3250-1=-0,123
2måde
2850-3250=400
400:3250 . 100=12,3
hvilken er det for den anden er minus foran
år 1955 2000 2005
pris 3250 3700 2850
hvor mange procent ændrede prisen sig i gennemsnit om året i perioden
jeg har lavet det på 2 måder men ved ike hvilken er rigtig
1måde
2850:3250-1=-0,123
2måde
2850-3250=400
400:3250 . 100=12,3
hvilken er det for den anden er minus foran
Svar #1
31. maj 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Et aritmetrisk gennemsnit udregnes sådan her:
(n1*x1 + n2*x2 +n3*x3)/(n1 +n2 +n3)
(n1*x1 + n2*x2 +n3*x3)/(n1 +n2 +n3)
Svar #3
31. maj 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Hvis:
Jeg spiser:
5 lakridser på 3 dage
7 lakridser på 2 dage
10 lakridser på 8 dage
Så spiser jeg 22 lakridser på 13 dage, hvilket giver
22lakridser/13 dage eller et gennemsnit af 1,6 lakrids pr. dag.
Jeg spiser:
5 lakridser på 3 dage
7 lakridser på 2 dage
10 lakridser på 8 dage
Så spiser jeg 22 lakridser på 13 dage, hvilket giver
22lakridser/13 dage eller et gennemsnit af 1,6 lakrids pr. dag.
Skriv et svar til: gennemsnit haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
