Kemi

mættede og umættede carbonhydrider

31. maj 2007 af asis (Slettet)
hej..
er der nogen der kan forklarer mig hvad mættede og umættede carbonhydrider er?
jeg tror det er alkaner og alkener, kan det passe?

på forhånd tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2007 af mathon


mættede carbonhydrider = alle bindinger er -C-C-

umættede carbonhydrider = en eller flere bindinger er

- C=C-

Svar #2
31. maj 2007 af asis (Slettet)

hvilke katogrie hører alkaner og alkener ind under så?

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2007 af mathon


i alkaner er alle C_ bindinger -C-C-

i alkener er nogle C_ bindinger -C=C-

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2007 af mathon


nogle betyder her: én eller flere

Svar #5
31. maj 2007 af asis (Slettet)

oki..hvilket kemiske egenskaber har mættede og umættede carbonhydrider, har du evt. nogle links jeg kunne læse om det.

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2007 af sapiens (Slettet)

du kan prøve din bog (godt udgangspunkt! der står normalt alt, du skal vide)eller wikipedia:
http://da.wikipedia.org/wiki/Alkan
http://da.wikipedia.org/wiki/Alken
der er ikke så meget, så prøv den engelske.

Svar #7
31. maj 2007 af asis (Slettet)

mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2007 af Arabic (Slettet)

Hej. Har et spørgsmål.
Findes der mættede carbonhydrider med molekyle formel C4H8 en Alken altså?

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2008 af Anders Zacho (Slettet)

Nej. Mættede carbonhydrider er netop diffeneret ved ikke at have nogle dobbeltbindinger mellem carbon-atomerne, mens alkener skal have dobbeltbindinger mellem mindst to carbon-atomer.


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2008 af A-K-eniT (Slettet)

Jamen kære Zacho vi skal jo lave 2 strukturformler for et mættet carbonhydrig. Hvordan gør du så lige det.?


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. november 2010 af sofieamaliek (Slettet)

Der findes to isomere for C4H8 !

den ene er en firkant, en cyclobutan, mens den anden er en trekant med en methylgruppe på: methylcyclopropan :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. maj 2015 af 123434 (Slettet)

Mættede carbonhydrider

Indeholder ikke dobbeltbindinger eller tripelbindinger

Alkaner er mættede carbonhydrider

Mættede carbonhydrider, altså alkaner, har enkeltbindinger mellem carbonatomerne.

Umættede carbonhydrider

Indeholder dobbeltbindinger eller tripelbindinger mellem carbonatomerne

Alkener og alkyner er umættede carbonhydrider


Skriv et svar til: mættede og umættede carbonhydrider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.