Biologi

Hvad syntes i om Biologi(A) eksamen 2007?

01. juni 2007 af marielouise87 (Slettet)
Hej Alle. Jeg vil godt høre hvad jeres mening er om den skriftlige eksamen i BiologiA i år, 2007? Efter min mening var sættet sværere end mange andre eksamenssæt som vi har løst i årenes løb? Hvilke opgave valgte i, og hvorfor? Og hvad mente i var faldgruberne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2007 af Boggi2tm (Slettet)

Hey...

Jeg synes at sættet generelt var rigtig godt, selvm det var en anelse svært! der var dog nogle gode opgaver, og nogle ret så nemme blandt de små!

jeg valgte at skrive om 2, 4, 7 og skrev i alt 9 sider... dette gjorde jeg da disse opgaver tiltalte mig mest, da jeg fandt dem lettere end de andre!

hvis man bare læser opgaverne grundigt igennem og ens bøger/noter... så var der ikke så mange faldgruber igen!

mvh. Jimmi

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2007 af Kamilla :) (Slettet)

Hej!

Jeg synes egentlig at det var et godt nok sæt. Faktisk et lettere sæt end dem vi har været udsat for i årenes løb. Faldgruberne var få, synes jeg faktisk.

Jeg skrev opgaverne 1, 6 og 7. Jeg valgte nummer 1, fordi jeg hader den form for genetik, så den udelukkede jeg med det samme. Derefter tog jeg nummer 6, fordi jeg synes den så spændende ud. Og til sidst valgte jeg nummer 7, selvom det var 1.g-stof, fordi den så rimelig let ud og jeg var ved at løbe tør for tid :) Hehe!

Kamilla.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2007 af jahaer (Slettet)

Hej.

Jeg synes at sættet i år var meget lettere end de forrige sæt. F.eks. det fra 2006. I år var der slet ikke så meget biokemi, men tilgengæld ret meget økologi. Jeg valgte opg. 1, 4 og 7:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2007 af TMS. (Slettet)

Hej.
Jeg synes det var et rigtig godt sæt. Der var opgaver fra alle sider af biologien, og der var både lette og svære opgaver mellem dem. Jeg valgte opg. 2, 3 og 6, hvilke var de opgaver der for mig syntes lettest. Opgave 3 var ret let, men det kan skyldes at vi har været inde på ophobning af giftstoffer i fisk, og jeg kunne derfor hente viden derfra :)

-Tina

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2007 af ASkywalker (Slettet)

Jeg kunne også rigtig godt lide sættet - det var ikke så svært som jeg havde forventet. Vores hold var heldigt - vi havde lavet en kæmpe rapport omkring netop opg. 1 med præcis de samme figurer i sættet som en artikel vi havde læst, så den var ikke så svær. Desværre syntes jeg opgaverne i år var præget af, at mange af besvarelserne havde været for lange sidste år, de var derfor meget konkrete spørgsmålene og det var svært at komme ud med al sin biologiske viden... mine svar blev derfor ikke så lange, så den fyldte nok omkring en 4-5 sider.
Vores hold mente der var fejl i opgave 1B.a - lagde I andre mærke til noget?

Af de små opgaver tog jeg 3 og 4. Tre var ikke så slem - havde et helt kapitel om dioxin i min toksikologibog. Fire syntes jeg tilgengæld var lidt tricky...især b opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2007 af zhell (Slettet)

jegsynes opgave sættet var rigtig svært, og havde mange problemer med dem. Jeg valgte opgave 1,4 og 7

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2007 af Kamilla :) (Slettet)

#5

Jeg lagde ikke mærke til nogen fejl, men har godt set nogle andre indlæg herinde angående det spørgsmål. Noget med om der måske skulle have stået lav fosfat-koncentration i stedet for fosfatase-koncentration.
Men jeg tror opgaven er rigtig nok, for fosfatase-koncentrationen og fosfat-koncentrationen må vel hænge sammen, idet fosfatase-enzymet medvirker til dannelsen af fosfat, som derefter transporteres ind i rodhårene af transportproteinet :)




Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juni 2007 af Qras (Slettet)

Jeg synes generelt at sættet var godt! Valgte opg. 2, 4, 6 - så vidt jeg mindes. Er lidt i tvivl om mine besvarelser til opgave Bb. og Ba. i den store opgave.. Hmm.. Men glæder mig til at få karakteren;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2007 af maiken3 (Slettet)

jeg synes os opgave sættet var en del sværere end de eksamenssæt vi har løst, og synes alt for mange af opgaverneomhandlede en form for økologi:/lavede selv opgave 2,4 og 7.. mest for de andre slet ikke tiltalte mig..

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. juni 2007 af dina88 (Slettet)

Jeg tog ligesom #4 også opgaverne 2,3 og 6. Emnet i 6'eren havde vi et helt forløb om på landbohøjskolen (eller hvad det nu hedder). Derudover havde vi også lige læst om netop dioxin, så det var ret heldigt:-)
Generelt synes jeg at sættet var rigtig godt.

Svar #11
03. juni 2007 af marielouise87 (Slettet)

Jeg valgte opgave 2,4 og 7. Synes 2'eren var lidt tricky, især i spørgsmål Ba. Jeg syntes ikke der var så meget biokemisk at forklare i figuren, og det meste af svaret kunne findes i selve opgaveteksten.? Eller har jeg min overset noget vigtigt centralt? Ligesom mange andre synes jeg også den med dioxiner var nem, meget ligetil opgave... Hvad fik i som resultat i regneopgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. juni 2007 af GitteMH (Slettet)

Hej, synes sættet var OK, men da jeg altid er i tidspres til skriftlig eksamen, er jeg ikke helt tilfreds med resultatet. Valgte opgave 2, 4 og 7

#11: Regnede ikke selv opg. 3 om dioxiner i fisk, men en veninde fortalte at hun fik ca. 140 g, hvis det kan passe...

Uhh, det bliver spændende at se hvordan det er gået :-)
Pøj pøj til jer alle - også til de mundtlige eksamener!

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. juni 2007 af dina88 (Slettet)

#11: svaret er blevet duskuteret i en anden tråd, men fik personligt at et barn på 20 kg måtte spise 107 g sild om uge.

I opgave 6, er jeg kommet til at svare på et spørgsmål, som de ikke direkte stillede, men kun vedlagt det som bilag. Tror I det trækker meget ned ved bedømmelsen?

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. juni 2007 af dina88 (Slettet)

*diskuteret

Skriv et svar til: Hvad syntes i om Biologi(A) eksamen 2007?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.