Matematik
Skr. eks. sprogligt højniveau
01. juni 2007 af
allan_sim
Kortfattede svar til dagens eksamen for sprogligt højniveau. Der tages de sædvanlige forbehold.
Opg. 1
a) Maks=64 og Min=50
b) dist(P,l)=23/sqrt(65) ~ 2,85
c) y=2x+18
Opg. 2
|AC|=95,0
C=24,1
|CD|=140,1
Opg. 3
f(x)=68,12*x^0,2535
Lysstyrke på 20 giver rotationshastighed på 145,6 km/s.
Rotationshastighed på 80 km/s giver lysstyrke på 1,89.
r_y=79,27%
Opg. 4
(x+3)^2+(y-3)^2=41
Punktet (2,7) opfylder ligningen ved indsættelse.
y=-5/4*x+38/4
v=51,3
Opg. 5
Grisen er 3,95, dvs. knap 4 måneder gammel.
f'(12)=1,4. Dette fortæller, at i efter 12 måneder vokser vægten tilnærmelsesvist med 1,4 kg. pr. måned.
Grisen slagtes efter 26 måneder, og slagtevægten er 34,3 kg.
Opg. 6
f'(x)=x^2-2x-3
Funktionen er voksende i ]-oo;-1] og [3;oo[.
Funktionen er aftagende i [-1;3].
Røringspunktet for tangenten er (1,-1).
Opg. 7a
d=1,32 cm.
d=10^6,9*f^(-2), så k=10^6,9 ~ 7943282.
Opg. 7b
f'(x)=-5*e^(-0,5x)
Da Dm(e^x)=R+, er f'(x)<0 for alle værdier af x. Dermed er f en aftagende funktion.
Da e^(-0,5x) -> 0 for x->oo, gælder at f(x)-> 2 for x-> oo.
Opg. 1
a) Maks=64 og Min=50
b) dist(P,l)=23/sqrt(65) ~ 2,85
c) y=2x+18
Opg. 2
|AC|=95,0
C=24,1
|CD|=140,1
Opg. 3
f(x)=68,12*x^0,2535
Lysstyrke på 20 giver rotationshastighed på 145,6 km/s.
Rotationshastighed på 80 km/s giver lysstyrke på 1,89.
r_y=79,27%
Opg. 4
(x+3)^2+(y-3)^2=41
Punktet (2,7) opfylder ligningen ved indsættelse.
y=-5/4*x+38/4
v=51,3
Opg. 5
Grisen er 3,95, dvs. knap 4 måneder gammel.
f'(12)=1,4. Dette fortæller, at i efter 12 måneder vokser vægten tilnærmelsesvist med 1,4 kg. pr. måned.
Grisen slagtes efter 26 måneder, og slagtevægten er 34,3 kg.
Opg. 6
f'(x)=x^2-2x-3
Funktionen er voksende i ]-oo;-1] og [3;oo[.
Funktionen er aftagende i [-1;3].
Røringspunktet for tangenten er (1,-1).
Opg. 7a
d=1,32 cm.
d=10^6,9*f^(-2), så k=10^6,9 ~ 7943282.
Opg. 7b
f'(x)=-5*e^(-0,5x)
Da Dm(e^x)=R+, er f'(x)<0 for alle værdier af x. Dermed er f en aftagende funktion.
Da e^(-0,5x) -> 0 for x->oo, gælder at f(x)-> 2 for x-> oo.
Svar #4
01. juni 2007 af ibibib (Slettet)
Jeg må lige indrømme at jeg ikke har læst opgaven...
De 900% passer med tallene i #0.
De 900% passer med tallene i #0.
Svar #5
01. juni 2007 af juliegg (Slettet)
ok jeg formod bare at det var 1,10 og ikke 0,10 men kan godt se det rigtuge svar kommer hvis man benytter 0,10 :( øv..
Skriv et svar til: Skr. eks. sprogligt højniveau
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
