Matematik
2.gradspolynomie
02. juni 2007 af
Kelvoin (Slettet)
Hej
Skal bestemme rødderne i et 2.gradspolinomie og derefter faktoriserer det, hvordan gør jeg? skal diskriminantformlen bruges?
f(x) = x^2-x-2.
Skal bestemme rødderne i et 2.gradspolinomie og derefter faktoriserer det, hvordan gør jeg? skal diskriminantformlen bruges?
f(x) = x^2-x-2.
Svar #1
02. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)
Sæt f(x) lig 0, for at finde skæring med x-aksen, hvorved rødderne findes.
x^2 - x - 2 = 0
Faktoriser.
(x + 1)(x - 2) = 0
Benyt nulregel.
x + 1 = 0
og
x - 2 = 0
x = -1
og
x = 2
x^2 - x - 2 = 0
Faktoriser.
(x + 1)(x - 2) = 0
Benyt nulregel.
x + 1 = 0
og
x - 2 = 0
x = -1
og
x = 2
Svar #2
02. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)
x^2 - x - 2 = 0
Kan også løses som en almindelig andengradsligning, med a=1, b=-1 og c=-2
Kan også løses som en almindelig andengradsligning, med a=1, b=-1 og c=-2
Skriv et svar til: 2.gradspolynomie
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
