Matematik

Trigonomisk ulighed

03. juni 2007 af Niinnaaah (Slettet)
Hej, er der nogle der kan løse mig med denne opgave? Jeg kan ikke selv pga </> tegnet...

Løs hver af følgende uligheder i intervallet [0;2pi]:
a) sinx<-0,2915
b) cosx>0,5219

Ifølge facitlisten skal det give:
a)3,4374<x<5,9874
b)[0;1,0217[U]5,2615;2pi]

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2007 af mathon


facitlistens oplysninger er rigtige!





Svar #2
03. juni 2007 af Niinnaaah (Slettet)

jamen hvordan udregner jeg det?

Svar #3
03. juni 2007 af Niinnaaah (Slettet)

jamen hvordan udregner jeg det?

Svar #4
03. juni 2007 af Niinnaaah (Slettet)

jamen hvordan udregner jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2007 af peter lind

Du finder simpelthen de x, for hvilken, der gælder lighedstegn på en lommeregner eller hvad du nu har. eks. sinx(x)= -,2915. derefter ser du det generelle forløb af sinus og cosinus kurven.

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2007 af mathon


pi + |sin^-1(-0,2915)| = 3,43739

2*pi + sin^-1(-0,2915) = 5,98739



cos^-1(0,5219) = 1,02172

2*pi - 1,02172 = 5,26147

hvorefter du ved enhedscirkelbetragtning sammensætter intervallerne!

Skriv et svar til: Trigonomisk ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.