Matematik
Sandsynlighed ti-83
20. april 2004 af
PJ (Slettet)
Godaften..
Tænkte på om der var nogen der kunne hjælpe mig med et spørgsmål til følgende opgave..
Et bryggeri har en maskine der fylder læskedrik på flasker. Maskinen er indstiller, så den mængde læskedrik, der fyles i en flaske, er normalfordelt med en middelværdi 505 mL og spredning 3 mL
Bestem sandsynligheden for, at en tilfældigt valgt flaske med læskedrik indeholder mindst 500 mL læskedrik.
Mit problem består i at jeg har følgende udregning til opgaven
P(X > eller = 500) = 1 - phi((500 - 505)/3)
Kan dette beregnes på ti-83 og hvordan?
Tænkte på om der var nogen der kunne hjælpe mig med et spørgsmål til følgende opgave..
Et bryggeri har en maskine der fylder læskedrik på flasker. Maskinen er indstiller, så den mængde læskedrik, der fyles i en flaske, er normalfordelt med en middelværdi 505 mL og spredning 3 mL
Bestem sandsynligheden for, at en tilfældigt valgt flaske med læskedrik indeholder mindst 500 mL læskedrik.
Mit problem består i at jeg har følgende udregning til opgaven
P(X > eller = 500) = 1 - phi((500 - 505)/3)
Kan dette beregnes på ti-83 og hvordan?
Svar #1
20. april 2004 af riquelme (Slettet)
ja.. alle fordelingsfunktionerne findes under menuen DISTR (2nd + VARS mener jeg).. du skal bruge den der hedder normalcdf().. som input skal gives grænser, middelværdi og spredning (i nævnte rækkefølge)..
du skal altså ikke bruge omskrivningen 1 - phi((500 - 505)/3)
du skal altså ikke bruge omskrivningen 1 - phi((500 - 505)/3)
Skriv et svar til: Sandsynlighed ti-83
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
