Matematik

MathCad

04. juni 2007 af T.Fuglsang (Slettet)
Hvordan får jeg MathCad til at differentiere en vektorfunktion. Funktionen som jeg skal have differentieret er følgende:

x(t)=e^(0,5t)*cos(5t)
y(y)=e^(0,5t)*sin(5t) , hvor t tilhører [0;3]

Hvordan får jeg MathCad til at differentiere det ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2007 af Riemann

Differentier hver komponent med hensyn til t. Jeg kender ikke MathCad syntaxen til at gøre dette, men det er ligesom at differentiere almindelige funktioner - her har du bare to af dem.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)

Først difinere du x(t) som e^(0,5t)*cos(5t), og y(t) som e^(0,5t)*sin(5t).


Hold [shift] nede og tryk [+] (den knap, hvor der er et ? ovenover +'et).
Du får nu dy/dx, hvor du selv difinere henholdsvis y og x. Så ved y skal du skrive x(t), og ved x skal du skrive t. Nu trykker du bare på symbolsk beregning (-->), og du har differentialkvotienten, for x(t). På samme måde udregnes y'(t).

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

I Mathcad kan det også skrives i en matrix, sådan:



Lad os se om det virker^

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#3 Det virker ikke helt ordentligt for mig^^
Men ved du hvordan man tegner funktionen f(x,y) ind i et koordinatsystem i MathCad? Det er vel noget med en stor punktmængde?

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2007 af piper (Slettet)

Jeg har en del erfaring med MathCad og kan sagtens løse ovenstående problemer for dig. Giv mig din emailadresse, så sender jeg et dokument, hvor jeg viser dig hvordan tegner grafen for for funktioner der afbilder R^2 ind i R samt differentierer en vektorfunktion.

Svar #6
04. juni 2007 af T.Fuglsang (Slettet)

Hvis det er min e-mail så er den:

[email protected]

Hvis det er du har tid må du meget gerne vise hvordan man differentiere den tidligere nævnte vektorfunktion.

Derudover, hvis du har tid, må du meget gerne vise hvordan man får MathCad til at løse ligninger. Jeg har f.eks denne ligning:

65=250-230*e^(-0,005t)

Og hvis det kan lade sig gøre, kan man så ikke på en eller anden måde få udregninger med når man løser en ligning?

Håber du har tid.

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2007 af piper (Slettet)

Nej, du kan ikke få MathCad til at give dig en udregning. MathCad kan klare de fleste ligninger, men nogle er man nød til at løse nurmerisk. Der bruger man grafisk orientering. Det kan vi tage op på et andet tidspunkt.

Jeg har et dokument, hvor jeg har vist dig hvordan man differentierer en vektorfunktion (og puttet et par andre eksempler med), så har jeg givet et eksempel på en afbildning af en en funktion: R^2 -> R og endelig har jeg løst den ligning, du nævner.

Nu ved jeg ikke hvilken version, du har af MathCad, men jeg sender dem som MathCad 13-dokument. hvis du ikke kan åbne den så fortæl mig lige hvilken udgave du bruger, så ordner jeg det lige for dig.

Håber du kan bruge det ;)

Svar #8
04. juni 2007 af T.Fuglsang (Slettet)

Jeg har lige modtaget din mail, men desværre kunne jeg ikke åbne filen. Jeg bruger Mathcad Professional. Håber du kan gemme i en fil som jeg kan åbne :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

sådan:
http://peecee.dk/?id=50333

Svar #10
04. juni 2007 af T.Fuglsang (Slettet)

hmm, tak, men jeg skulle nu ikke integrerer det. Jeg skulle have det differentieret, og så have løst den ligning. Men eller tak.

#7 Jeg har lige set det er 2001 versionen jeg har.

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. juni 2007 af piper (Slettet)

Okay, men normalt mener jeg da bare man snakker i 11, 13 eller lign. Jeg bruger MathCad 13. Jeg har dog gemt det som .htm-dokument, så nu kan du med garanti se, hvad jeg har lavet.

Jeg sender det til din mail om lidt.

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#5 Jeg vil også være meget taknemmelig, hvis du gad, at send dit MathCad dokument til mig. Især det med, hvordan man afbildner grafen for funktionen R^2 ind i R.

Min mail er:
[email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. juni 2007 af piper (Slettet)

Okay. Det sender jeg lige. Men jeg sender .htm-dokumentet nedpakket med billeder. Det gør jeg af den grund, at jeg ikke ved hvilken version du har. Så skal du bare pakke det jeg sender ud (.rar-fil) og så åbne filen Guide. Så kan du se, hvordan det hele skal laves. Herefter kan du skrive det af i MathCad.

Skriv et svar til: MathCad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.