Matematik

potensfunktionerne - diff.

04. juni 2007 af omallycat (Slettet)
i min bog står der at: formlen f'(x)=px^p-1 gælder som den aflede funktion af f(x)=x^p, hvor p er et helt tal.

Det viser sig at denne formel også gælder hvis eksponenten ikke er hel. i så fald må vi indskrænke definitionsmøngden til R+.

Hvorfor denne indskrænkning af R ?

håber i kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2007 af Duffy

Fordi man fx ikke kan uddrage kvadratroden af et negativt tal.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jeg håber sandelig der står, at



thi ellers er der en fejl i din bog!


Under antagelse af, at der er tale om en funktion



skal definitionsmængden indskrænkes til



(ikke kun R_+). Forklaringen på indskrænkningen er, at f'(x) ellers vil antage en kompleks værdi. (Overvej!)

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Rettelse:

Der skulle ikke være biimplikation, men kun implikation.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2007 af mathon


"Hvorfor denne indskrænkning af R?"

fordi pr. definition for p ikke hel:

x^p = e^(p*ln(x))og Dm(ln) = R+

eks: 3,7^2,18

er p hel kan definitionsmængden for x udvides til R med definitionen:

x^p = x*x*x*......*x med p faktorer

eks: (-4,8)^11

Skriv et svar til: potensfunktionerne - diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.