Matematik

Reducér stykke

05. juni 2007 af Pavilion (Slettet)
Jeg har dette stykke:
8a^3 * b * a^-2 / (2b^2)

Hvad skal jeg gøre med a^-2?
Jeg ved at jeg skal dividere b'erne væk, så der kommer til at stå b forneden.
Og jeg ved at det øverste bliver xa.

Men man kan jo ikke bare trække -2 fra 3 og så sige at det kommer til at hedde 8a/b som slutresultat.


Hjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2007 af dnadan (Slettet)

Kend din potens regneregler, de kan findes på følgende link:
http://peecee.dk/?id=50423

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2007 af holretz (Slettet)

8*a^3 * b * 1/(a^2 * 2 * b^2)

8 * (a^3/a^2) * b/(2*b^2) = 8* a * 1/(2*b) = 4*a/b




Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2007 af dnadan (Slettet)

resultatet er i øvrigt:
4a/b

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2007 af Anne-123456 (Slettet)

#2
Er der ikke en nemmer måde?
Jeg forstår ikke just din.
Sorry.

#1+3
Ja, jeg ved at det er 4a/b
Men hvorfor blir det ikke 8a?
I mine øjne kunne jeg nemt lave den fejl.






Nogen der kan forklare det for mig?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2007 af dnadan (Slettet)

jf. dine potensregneregler så fås:
8a^3 * b * a^-2 / (2b^2) =
8a^3 * b * a^(-2) *b^(-2)/2 =
8a^3 * a^(-2) * b *b^(-2)/2 =
8a^(3-2) * b^(1-2)/2 =
8a^(1) * b^(-1)/2 =
8a^(1)/(2*b) =
2*4*a/(2b) =
4a/b

Skriv et svar til: Reducér stykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.