Fysik
U-værdi 500% afvigelse :D
20. april 2004 af
sontas (Slettet)
Varmeledningens grundligning :
P = lambda/d*A*deltaT
jeg isolerer lambda :
lambda = (Pd/A*deltaT) jeg sætter mine kendte tal ind :
lambda = (40W*0,0205m/0,0671m²*56graderC) = 0,21 W/m/K ... det er så for en side
d = tykkelsen for flade
P = den tilførte effekt
deltaT = temperaturændringen i kassen
en afvigelse på 500% fra databogen! Har jeg gjort noget forkert eller har vi lavet elendigt forsøg?
P = lambda/d*A*deltaT
jeg isolerer lambda :
lambda = (Pd/A*deltaT) jeg sætter mine kendte tal ind :
lambda = (40W*0,0205m/0,0671m²*56graderC) = 0,21 W/m/K ... det er så for en side
d = tykkelsen for flade
P = den tilførte effekt
deltaT = temperaturændringen i kassen
en afvigelse på 500% fra databogen! Har jeg gjort noget forkert eller har vi lavet elendigt forsøg?
Svar #1
20. april 2004 af sontas (Slettet)
det var så lambda, der skulle have stået og ikke U-værdi som overskrift.
Svar #2
21. april 2004 af iB (Slettet)
Det ser rigtig ud, det du har skrevet...
Nu aner jeg ingenting om hvordan dit forsøg er (det kunne du evt forklare), men du snakker om bare en side (!?). Kan det være, at de 40 watt måske skal deles på flere sider?
Nu aner jeg ingenting om hvordan dit forsøg er (det kunne du evt forklare), men du snakker om bare en side (!?). Kan det være, at de 40 watt måske skal deles på flere sider?
Svar #3
21. april 2004 af sontas (Slettet)
hmm jeg tror jeg har fundet fejlen, jeg havde kun taget arealet af en side. Siden det er en kasse skal jeg nok tage arealet for alle 6 fem sider og dividere med samme tykkelse, ikke?(alle siderne er lige tykke).
Skriv et svar til: U-værdi 500% afvigelse :D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
