Kemi
neutralisation og titrering ..
05. juni 2007 af
jaermayn (Slettet)
hej alle ..
endnu et indlæg fra mig .
fysik eksamen tager livet af mig .
nå men ..
neutralisation?
hvis man skal lave forsøget, kan man så godt lave det sådan her :
man blander saltsyre, HCl, og natriumhydroxid, NaOH, i en skpl . i skålen er der nu følgende ioner: Na+, OH-, H+ og Cl- ..
så basen OH- og H+ fra saltsyren reagerer med hinanden og danner vand, H2O. opløsningen bliver neutral. Na+ og Cl- deltager ikke i reaktionen . hvis man så inddamper den neutrale væske, fordamper vanden, og der er NaCl tilbage ..
- konklusion, en syre og en base, kan neutraliserer hinanden ..
- er det rigtigt???! '
og er der nogle formler jeg skal have med?
eller kunne, i telfældet læren nu spørger?? '
.. nå, så var det titrering .
når man skal lave en titrering, kan man så gøre det sådan her? det står i min bog ..
man har en base med en kendt koncentration, og vi kan så sammenlignesyreindholdet i forskellige sure opløsninger .
vi drypper langsomtbasen ned i den sure opløsning (HVAD SKAL DET VÆRE??!) imens vi holder øje med pH-værdien, med phenolphatalein .
i begyndelsen styger pH langsomt, men når H+ ionerne er ved at være brugt på. stiger pH voldsomt .. en dråbe base er nok til at få det til at stige flere enheder . det kaldes så omslagspunktet .
her svarer mængden af syrebrint i den sure opløsning til mængden af base vi har tilsat ..
jo mere base vi skal tilsætte i opløsningen før omslagspunktet indtræffer, jo mere syre var der i opløsningen .
er det rigtigt?! '
igen, nogle formler?
- jeg kan bruge alt, gode råd ..
tak {: '
endnu et indlæg fra mig .
fysik eksamen tager livet af mig .
nå men ..
neutralisation?
hvis man skal lave forsøget, kan man så godt lave det sådan her :
man blander saltsyre, HCl, og natriumhydroxid, NaOH, i en skpl . i skålen er der nu følgende ioner: Na+, OH-, H+ og Cl- ..
så basen OH- og H+ fra saltsyren reagerer med hinanden og danner vand, H2O. opløsningen bliver neutral. Na+ og Cl- deltager ikke i reaktionen . hvis man så inddamper den neutrale væske, fordamper vanden, og der er NaCl tilbage ..
- konklusion, en syre og en base, kan neutraliserer hinanden ..
- er det rigtigt???! '
og er der nogle formler jeg skal have med?
eller kunne, i telfældet læren nu spørger?? '
.. nå, så var det titrering .
når man skal lave en titrering, kan man så gøre det sådan her? det står i min bog ..
man har en base med en kendt koncentration, og vi kan så sammenlignesyreindholdet i forskellige sure opløsninger .
vi drypper langsomtbasen ned i den sure opløsning (HVAD SKAL DET VÆRE??!) imens vi holder øje med pH-værdien, med phenolphatalein .
i begyndelsen styger pH langsomt, men når H+ ionerne er ved at være brugt på. stiger pH voldsomt .. en dråbe base er nok til at få det til at stige flere enheder . det kaldes så omslagspunktet .
her svarer mængden af syrebrint i den sure opløsning til mængden af base vi har tilsat ..
jo mere base vi skal tilsætte i opløsningen før omslagspunktet indtræffer, jo mere syre var der i opløsningen .
er det rigtigt?! '
igen, nogle formler?
- jeg kan bruge alt, gode råd ..
tak {: '
Svar #1
05. juni 2007 af din-mor- (Slettet)
Hej jaermayn
'(HVAD SKAL DET VÆRE??!)' = Bare brug den gode gamle saltsyre.
'med phenolphatalein' = er pH-meter ville være dejligt her. De gamle indikatorer kan du nemt komme galt af sted med, altså, de er svære at regne med.
Det er vist alt... Du er rimelig godt rustet, hvis du bare læser i fysik/kemi bogen du har skrevet det der fra!...
'(HVAD SKAL DET VÆRE??!)' = Bare brug den gode gamle saltsyre.
'med phenolphatalein' = er pH-meter ville være dejligt her. De gamle indikatorer kan du nemt komme galt af sted med, altså, de er svære at regne med.
Det er vist alt... Du er rimelig godt rustet, hvis du bare læser i fysik/kemi bogen du har skrevet det der fra!...
Svar #2
05. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)
Phenolphthalein er 'fint nok', bare til at påvise ækvivalenspunktet. Mener det har et omslagspunkt fra farveløs til lyserød ved pH 8,2.
Svar #3
06. juni 2007 af jaermayn (Slettet)
okay super ..
men skal man ikke 'røre rundt' med glasset, samtidig med man drypper basen ned i?
og HVILKEN BASE KAN DET VÆRE?
eller ville det være godt at bruge?
men skal man ikke 'røre rundt' med glasset, samtidig med man drypper basen ned i?
og HVILKEN BASE KAN DET VÆRE?
eller ville det være godt at bruge?
Skriv et svar til: neutralisation og titrering ..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
