Kemi

alkaner og alkyner

05. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej


er alkener en dobbeltbinding

og alkyner er det tripelbinding ?

hvad er en tripelbinding



hvad er isomere

Svar #1
06. juni 2007 af thelife (Slettet)

nu ved jeg tripelbinding det er tre dobbeltbinding ik

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

jo, det er det. Du skriver alkaner i overskriften det er bare enkeltbindinger

Svar #3
06. juni 2007 af thelife (Slettet)

nå så alkener er enkeltbinding ikke dobbelt





nu kan jeg så ikke vise det her men cirka sådan ik?
når det er alkener

H H
/ /
c = C
/ /
H H

Svar #4
06. juni 2007 af thelife (Slettet)

og alkyner er det sådan her

-
H - C = C - H

her det forstilles tre streger

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

#3 - nej.

Alkaner = enkeltbindinger

Alkener = dobbeltbindinger

Alkyner = trippeltbindinger



Den viste i #3 er en alken, som du skriver. og den i #4 er en alkyn, som de også skriver

Svar #6
06. juni 2007 af thelife (Slettet)

hvad er så isomer er det næsten også det samme eller er det forkertt

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

Isomere er stoffer med samme molekyleformel, men forskelig opbygning.

for et eks. se http://da.wikipedia.org/wiki/Isomer

Svar #8
06. juni 2007 af thelife (Slettet)

Alkener = dobbeltbindinger er ethen

Alkyner = trippeltbindinger er ethyn


hvad mener de med ethyn og ethen
er det navnne på dem

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

ethen og ethyn er bare eks. på dem

Ethen:

H H
| |
H-C=C-H

Ethyn (her er = det samme som 3 streger, altså trippel binding):

H-C=C-H


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

#9 - under Ethen sidder H-erne selvfølgelig på C-erne

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. juni 2008 af DrDreas (Slettet)

Alkaner indeholder kun enkeltbindinger.
Alkener indeholder også dobbeltbindinger, hvilket vil sige 2 streger på strukturformlerne
Alkyner indeholder trippeltbindinger, kan også indeholder dobbeltbindinger. der skal altså være 3 streger på din strukturformel for at det kvalificeres som en alkyn. en Alkyn kan derfor både være en alken og en alkyn.

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. juni 2008 af DanniBred (Slettet)

#11 - ja denne tråd er så kun et år gammel...

Skriv et svar til: alkaner og alkyner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.