Kemi

trimetylbutan

06. juni 2007 af thelife (Slettet)
c c
/ /
c - c - c - c
/
c

kaldes det så :

2,2,3 kaldes trimetylbutan



er det fordi der er

4 butan som er 4 c

2 c
2 c
3 c

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

nej, det gør det ikke.

Først skal du finde den længste kæde, og den er på 5C (en pentan).
Dernæst finder du sidekæderne nummerne skal være så små som muligt. Vi har: 2,3 dimethyl (-yl til sidst fordi at det er en sidekæde).
Dette sættes sammen og vi har:


2,3 dimethylpentan

Svar #2
06. juni 2007 af thelife (Slettet)

er der optil 10 forkselligge måder man kan lave dem på de her slags

kaldes de endelige også for alkener

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

dette er en alkan da der kun er enkeltbindinger.

Denne kan kun løses på en måde, men der er andre stoffer der har flere løsninger, også kaldet isomere

Svar #4
06. juni 2007 af thelife (Slettet)

ok

betyder endelige methyl 2

Svar #5
06. juni 2007 af thelife (Slettet)

nå nu ved jeg det tror jeg nok

methyl er sidekæde (nedeste )

ethyl er hovdekæde(øverste

kan det passe

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

nej


1 = methan
2 = ethan
3 = propan
4 = butan
5 = pentan
6 = hexan
7 = hepthan
8 = octan
9 = nonan
10 = decan

Der skrives -yl til sidst hvis det er en sidekæde fx. methyl det betyder bare at der sidder et C som sidekæde

Svar #7
06. juni 2007 af thelife (Slettet)

så er #5 rigtig ikke ?

Svar #8
06. juni 2007 af thelife (Slettet)

eller er det forkert

hvad med ethyl


Svar #9
06. juni 2007 af thelife (Slettet)

det haster håber jeg kan få hurtigsvar

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. juni 2007 af DanniBred (Slettet)

det jeg skrev i #6 var henvendt til #4.

et stof med endelsen -yl kan aldrig være hovedkæden (se nederst i #6).

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. juni 2007 af sapiens (Slettet)

hmm, dårlig stil at dobbeltposte, når du har fået svar
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=359577

Skriv et svar til: trimetylbutan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.