Matematik
Ligning for tangenten til parablen
07. juni 2007 af
Klokkeblomsten16 (Slettet)
Hej ...
Jeg har en opgave, hvor parablen har forskriften: y = 2x^2 - 4x + 5.
Bestem en ligning for tangenten til parablen i punktet med førstekoordinaten 2.
Menes førstekoordinaten 2 A i forskriften?
Jeg har en opgave, hvor parablen har forskriften: y = 2x^2 - 4x + 5.
Bestem en ligning for tangenten til parablen i punktet med førstekoordinaten 2.
Menes førstekoordinaten 2 A i forskriften?
Svar #1
07. juni 2007 af mathon
1) find f'(x)
2) beregn f'(2) og f(2)
3)
indsæt i tangentligning
y-f(2) = f'(2)(x-2
4) reducer til den cartesiske normalform
y = ax + b
Svar #3
07. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)
Du kan også bare indsætte de værdier du har i en lige linjes ligning
y=ax+b,
hvor
y=f(2)
a=f'(2)
x=2
Derved kan du isolere b, og opstille en ligning for tangenten.
y=ax+b,
hvor
y=f(2)
a=f'(2)
x=2
Derved kan du isolere b, og opstille en ligning for tangenten.
Svar #6
07. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)
#4 Ja, det er bare nemmere at huske y=ax+b end tagentligningen :)
Skriv et svar til: Ligning for tangenten til parablen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
