Matematik
matematiske spørgsmål HJÆLP
08. juni 2007 af
l3ella (Slettet)
Hej. Jeg skal snart op til mundtlig matematik, og har stort set forberedt alle de matematiske spørgsmål jeg kan komme op i, undtagen 4 små opgaver som jeg ikke rigtig kan finde ud af ..
spørgsmålene lyder:
1. Gennemgå funktionen log(x): definition, regneregler, anvendelser.
2. Forklar betydningen af a og b i en eksponentiel udvikling (y=b*a^x)
3. Bevis de formler, der bruges til beregning i retvinklede trekanter. (er det bare én af Pythagoras sætninger jeg skal bevise ?)
4. Trekantsberegning - Bevis em af arealformlerne f.eks. T=½a*b*sin(C) (Gør jeg bare det på samme måde, som man beviser sinusrelationerne?)
spørgsmålene lyder:
1. Gennemgå funktionen log(x): definition, regneregler, anvendelser.
2. Forklar betydningen af a og b i en eksponentiel udvikling (y=b*a^x)
3. Bevis de formler, der bruges til beregning i retvinklede trekanter. (er det bare én af Pythagoras sætninger jeg skal bevise ?)
4. Trekantsberegning - Bevis em af arealformlerne f.eks. T=½a*b*sin(C) (Gør jeg bare det på samme måde, som man beviser sinusrelationerne?)
Svar #1
08. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Spørgsmål 1)
Funktionen f(x) = a^x er en kåkaldt 1-1 funktion, når a>0 og a forskellig fra en. Derfor har funktionen en invers, som vi kalder en logaritmefunktion:
Logaritmen til x me basen a er den inverse af a^x
y=log(a)(x) (læs: a-logaritmen til x) ensbetydende med at x=a^y.
Regneregler må du selv læse, og anvendelser er et meget stort felt.
Spørgsmål 2 og 3)
Her skal du kende Phytagoras læresætninger og sandsynligvis også Herons formel og trigonometrien
Det var, hvad jeg sådan lige kunne bidrage med i farten, man kan jo ikke komme ind på det hele her.
Funktionen f(x) = a^x er en kåkaldt 1-1 funktion, når a>0 og a forskellig fra en. Derfor har funktionen en invers, som vi kalder en logaritmefunktion:
Logaritmen til x me basen a er den inverse af a^x
y=log(a)(x) (læs: a-logaritmen til x) ensbetydende med at x=a^y.
Regneregler må du selv læse, og anvendelser er et meget stort felt.
Spørgsmål 2 og 3)
Her skal du kende Phytagoras læresætninger og sandsynligvis også Herons formel og trigonometrien
Det var, hvad jeg sådan lige kunne bidrage med i farten, man kan jo ikke komme ind på det hele her.
Svar #2
08. juni 2007 af ibibib (Slettet)
2. b=f(0), dvs. at b er begyndelsesværdien. Grafen skærer y-aksen i b.
a er fremskrivningsfaktoren.
Når x vokser med 1 bliver y ganget med a.
Når x vokser med 2 bliver y ganget med a^2.
Når x vokser med h bliver y ganget med a^h.
Du skal sikkert bevise formlen til at beregne a ud fra to punkter på grafen.
3.
Pythagoras.
Definitionen af cos, sin og tan. (enhedscirklen)
Bevis for cosA=b/c, sinA=a/c og tanA=a/b.
a er fremskrivningsfaktoren.
Når x vokser med 1 bliver y ganget med a.
Når x vokser med 2 bliver y ganget med a^2.
Når x vokser med h bliver y ganget med a^h.
Du skal sikkert bevise formlen til at beregne a ud fra to punkter på grafen.
3.
Pythagoras.
Definitionen af cos, sin og tan. (enhedscirklen)
Bevis for cosA=b/c, sinA=a/c og tanA=a/b.
Skriv et svar til: matematiske spørgsmål HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
