Matematik

x = x + 1

09. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)
Har denne ligning løsningen x = sqrt(0.25), eller eksisterer der ingen løsning? (Inden for R)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2007 af holretz (Slettet)

Hvis du trækker x fra på begge sider står der da 0 = 1.. så der er ingen løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2007 af Esbenps

Af meget åbenlyse grunde kan et tal ikke være lig sig selv plus noget andet forskelligt fra 0.

Du foreslår selv x = sqrt(1/4). Du ved, at der gælder, at

sqrt(1/4) = sqrt(1/4),

så hvordan skulle det også gælde, hvis man lægger 1 til på den ene side?

Ligningen er uløselig...

Svar #3
09. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

Mange tak for de hurtige svar. :-)

Svar #4
09. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

Essensen lå egentligt bare i, at ±sqrt(0.25) jo kan antage både -0.5 og 0.5. Men det ville være besyndeligt, hvis x har lov til at være begge værdier i samme ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2007 af holretz (Slettet)

Så er det ikke en ligning....

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2007 af holretz (Slettet)

Ideen i ligningsløsning er følgende:

1)du starter med et åbent udsagn, hvori der indgår en eller flere ubekendte.

2) Du laver en kæde af udsagn, der for et givent x alle har samme sandhedsværdi, d.v.s. udsagnene vil for et givent x alle være enten sande eller falske samtidigt

3) Du fortsætter med at opskrive ensbetydende udsagn indtil du har et der er så simpelt,l at du kan se direkte hvilken værdi af den ubekendte der gør det åbne udsagn sandt

4) ved at gå baglæns i kæden kan du så se, at denne værdi af den ubekendte også gør det første åbne udsagn sandt

5) Ligningen er løst

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2007 af piper (Slettet)

Ja, eller tænk på det sådan her.

Antag for modstrid at x = x + 1 har en løsning. Når man trækker x fra på begge sider fås at 0 = 1, men det passer ikke, så der må være noget galt med antagelsen.

Der er altså ingen løsninger.

Skriv et svar til: x = x + 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.