Kemi
bindinger
10. juni 2007 af
miaoellgaard (Slettet)
Hej:)
Når man i kemi tale og enkelt og dobbeltbindinger, og tribelbindinger for den sags skyld, hvordan finder man så frem til dette? er de kortlagt på forhånd, eller er det fordi, at når du tager et stof væk fra en sammensætning "klapper de resterende i og danner henholdsvis dobbelt- eller tri dobbeltbindinger?
_O_H
som fx. O=C
-O-H hvor man skal tage H2O- den ender med at se således ud:
O=C=O jeg forstår ikke den sidste dobbeltbinding- kan de have noget med antal elektroner i yderste valensskal?
tak:)
Når man i kemi tale og enkelt og dobbeltbindinger, og tribelbindinger for den sags skyld, hvordan finder man så frem til dette? er de kortlagt på forhånd, eller er det fordi, at når du tager et stof væk fra en sammensætning "klapper de resterende i og danner henholdsvis dobbelt- eller tri dobbeltbindinger?
_O_H
som fx. O=C
-O-H hvor man skal tage H2O- den ender med at se således ud:
O=C=O jeg forstår ikke den sidste dobbeltbinding- kan de have noget med antal elektroner i yderste valensskal?
tak:)
Svar #1
10. juni 2007 af miaoellgaard (Slettet)
eller er det bar så så simpelt som at der "hænger" en binding tilovers fra c'et og en fra det resterende O, og derfor danner de en dobbeltbinding?
Svar #2
10. juni 2007 af kastermedkat (Slettet)
Bindingerne forklares ud fra hybridisering af elektronorbitalerne. Ved ikke om du kender til dette begreb.
Orbitaler er en slags funktion i et rummeligt koordinatsystem, der beskriver hvordan elektronen er i forhold til kernen.
Når to fx. to carbonatomer danner en kovalent binding gøres det ved at deres orbitaler overlappes. Således stiger sandsynligheden for at elektronen findes i dette overlapningsområde, der derfor er mere negativt og tiltrækker de positive kerner, hvorfor carbonatomerne bindes sammen.
Enkelt binding forklares med en hybridisering hvor netop en orbital fra hvert carbonatom overlapper.
Dobbeltbindingen består også af denne enkeltbinding, men udover denne dannes der en anden overlapning af deres sidste orbitaler. Det er lidt svær at forklare hvordan hvis du ikke kender til orbitaler.
Håber det hjalp.
Orbitaler er en slags funktion i et rummeligt koordinatsystem, der beskriver hvordan elektronen er i forhold til kernen.
Når to fx. to carbonatomer danner en kovalent binding gøres det ved at deres orbitaler overlappes. Således stiger sandsynligheden for at elektronen findes i dette overlapningsområde, der derfor er mere negativt og tiltrækker de positive kerner, hvorfor carbonatomerne bindes sammen.
Enkelt binding forklares med en hybridisering hvor netop en orbital fra hvert carbonatom overlapper.
Dobbeltbindingen består også af denne enkeltbinding, men udover denne dannes der en anden overlapning af deres sidste orbitaler. Det er lidt svær at forklare hvordan hvis du ikke kender til orbitaler.
Håber det hjalp.
Skriv et svar til: bindinger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
