Matematik
Differentialligninger
11. juni 2007 af
Laserpent (Slettet)
Hej
Er der nogle derude der kan forklare hvornår en differentialligning er separabel og hvornår den er lineær?
Vh
Jesper
Er der nogle derude der kan forklare hvornår en differentialligning er separabel og hvornår den er lineær?
Vh
Jesper
Svar #1
11. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
ja, hvis du vil have en længere mere uddybende forklaring kan jeg sætte den ind på din mail (har lagt en besked)
Svar #2
11. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
du kan også lige få den separable ligning her:
Mange 1. ordens differentialligninger kan reduceres til formen:
g(y)*y'=f(x), eller da y'=dy/dx er det mere bekvemt at skrive ligningen sådan her:
g(y)dy = f(x)dx
Så integrerer du blot på begge sider af ligningen.
Altå betingelsen er, at du kan skrive din differentialligning på formen ovenfor.
Mange 1. ordens differentialligninger kan reduceres til formen:
g(y)*y'=f(x), eller da y'=dy/dx er det mere bekvemt at skrive ligningen sådan her:
g(y)dy = f(x)dx
Så integrerer du blot på begge sider af ligningen.
Altå betingelsen er, at du kan skrive din differentialligning på formen ovenfor.
Svar #3
11. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Den lineære form:
En 1. ordens differentialligning er lineær, hvis den kan skrives på formen:
y' +f(x)*y = r(x)
Den er altså lineær i y og y', mens f og r ´kan være enhver given funktion af x.
En 1. ordens differentialligning er lineær, hvis den kan skrives på formen:
y' +f(x)*y = r(x)
Den er altså lineær i y og y', mens f og r ´kan være enhver given funktion af x.
Skriv et svar til: Differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
