Religion
Paulus og hans betydning for kristendommen?
11. juni 2007 af
B.R. (Slettet)
Hej!
Kan nogen forklare mig, hvorfor Paulus er så vigtig for kristendommen? (jeg ved allerede dét med omvendelsen i Damaskus)
Så vidt jeg har forstået fokuserer Paulus på selve Jesu sonoffer på korset, mens han ikke beskæftiger sig med Jesu gerninger og forkyndelse.
Har også i mine (dårlige) notater skrevet, at han er en mild form for investeringskristendom. Kan nogen forklare dette udsagn?
(Jeg har læst at Paulus kun mener, at det er de troende, der blev frelst og retfærdiggjort ved Jesu sonoffer, og at man ikke skal følge Moseloven).
Yderligere har jeg skrevet (dårlige notater igen), at kristendommen ikke er en lovreligion. Hvorfor?
På forhånd tak!
Kan nogen forklare mig, hvorfor Paulus er så vigtig for kristendommen? (jeg ved allerede dét med omvendelsen i Damaskus)
Så vidt jeg har forstået fokuserer Paulus på selve Jesu sonoffer på korset, mens han ikke beskæftiger sig med Jesu gerninger og forkyndelse.
Har også i mine (dårlige) notater skrevet, at han er en mild form for investeringskristendom. Kan nogen forklare dette udsagn?
(Jeg har læst at Paulus kun mener, at det er de troende, der blev frelst og retfærdiggjort ved Jesu sonoffer, og at man ikke skal følge Moseloven).
Yderligere har jeg skrevet (dårlige notater igen), at kristendommen ikke er en lovreligion. Hvorfor?
På forhånd tak!
Svar #1
11. juni 2007 af Hoys (Slettet)
Hej, jeg har ikke så meget tid, men her er nogle notater, jeg har skrevet, du måske kan bruge.
Paulus 1 korinterbrev 15 – Kristi opstandelse
- Første kristne teolog, og missionær.
- Det er de ældste tekster --> ældre end Markus og de er meget personlige --> man får en ide af mennesket Paulus.
- Et problem er, at han aldrig har mødt mennesket Jesus – han skrev i ca. år 50 ad.
- Paulus forhold til opstandelsen:
Vers 1-11
- Paulus budskab ifølge denne tekst er, at Kristus døde pga. vores synder og at han opstod på den tredje dag.
- Opfylder Messias forventningerne --> han er Messias.
Vers 12-28
- Uden opstandelsestro er der ingen kristendom, altså tro.
- Jesus er opstået som den første --> herefter følger alle andre troende med. Alle mennesker kan derfor opstå, altså hvis de tror. Husk, at det er Paulus måde at tro på.
- Vi kan overvinde døden.
- Adams syndefald = døden. Jesu opstandelse = livet. Paradis = kosmos. Syndefald = kaos. Opstandelse = kosmos.
- I slutningen forestiller man sig verdens undergang --> eskatologisk forestilling.
- Guds rige = kun for de frelste.
- Paulus: et mytologisk verdensbillede.
Paulus 1 korinterbrev 15 – Kristi opstandelse
- Første kristne teolog, og missionær.
- Det er de ældste tekster --> ældre end Markus og de er meget personlige --> man får en ide af mennesket Paulus.
- Et problem er, at han aldrig har mødt mennesket Jesus – han skrev i ca. år 50 ad.
- Paulus forhold til opstandelsen:
Vers 1-11
- Paulus budskab ifølge denne tekst er, at Kristus døde pga. vores synder og at han opstod på den tredje dag.
- Opfylder Messias forventningerne --> han er Messias.
Vers 12-28
- Uden opstandelsestro er der ingen kristendom, altså tro.
- Jesus er opstået som den første --> herefter følger alle andre troende med. Alle mennesker kan derfor opstå, altså hvis de tror. Husk, at det er Paulus måde at tro på.
- Vi kan overvinde døden.
- Adams syndefald = døden. Jesu opstandelse = livet. Paradis = kosmos. Syndefald = kaos. Opstandelse = kosmos.
- I slutningen forestiller man sig verdens undergang --> eskatologisk forestilling.
- Guds rige = kun for de frelste.
- Paulus: et mytologisk verdensbillede.
Svar #3
11. juni 2007 af B.R. (Slettet)
Men er Jesus egentligt en provokationskristen, og i så fald, på hvilken måde? Har Jesus udtalt sig om, hvem han ville frelse? Kun de troende?
Paulus ville jeg sige var fuldkommen investeringskristen, fordi man SKAL være troende for at blive frelst (men består troen i troend på Gud eller Jesu opstandelse)?
Mangler stadigvæk lige et få slået fast, om kristendommen er en lovreligion. Hvis den ikke er, er det så fordi Paulus forkastede Moseloven, altså at man ikke skulle leve efter den, men KUN tro?
Paulus ville jeg sige var fuldkommen investeringskristen, fordi man SKAL være troende for at blive frelst (men består troen i troend på Gud eller Jesu opstandelse)?
Mangler stadigvæk lige et få slået fast, om kristendommen er en lovreligion. Hvis den ikke er, er det så fordi Paulus forkastede Moseloven, altså at man ikke skulle leve efter den, men KUN tro?
Svar #4
11. juni 2007 af paulv (Slettet)
Kristendommen er bestemt ikke en lovreligion. Men Paulus forkaster ikke moseloven eller GT. Hans hovedtese er om retfærdiggørelse ved tro uden lovgerninger. Han mener at loven er opfyldt engang for alle af Jesus, der levede et perfekt liv. Vil vi have del i det skal vi tro på at jesus er død og opstået for os og intet andet.
når det er sagt så ønskede paulus som sagt ikke at forkaste loven, kun tanken om at vi igennem loven kan få frelse. Vi skal stadig gøre vores bedste for at opfylde loven, som kan ses som et udtryk for guds gode vilje for hvordan vi skal leve med hinanden - det bakkes også op af kærlighedsbudet som paulus i 1kor 13 kaldes det største bud.
et kort svar på hvorfor paulus er så vigtig for kristendommen er han han har skrevet 13 (ud af 21) breve i NT, og mens evangelierne mest er beretninger om jesu liv, er det i brevene at den kristne lære skinner igennem.
når det er sagt så ønskede paulus som sagt ikke at forkaste loven, kun tanken om at vi igennem loven kan få frelse. Vi skal stadig gøre vores bedste for at opfylde loven, som kan ses som et udtryk for guds gode vilje for hvordan vi skal leve med hinanden - det bakkes også op af kærlighedsbudet som paulus i 1kor 13 kaldes det største bud.
et kort svar på hvorfor paulus er så vigtig for kristendommen er han han har skrevet 13 (ud af 21) breve i NT, og mens evangelierne mest er beretninger om jesu liv, er det i brevene at den kristne lære skinner igennem.
Skriv et svar til: Paulus og hans betydning for kristendommen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
