Kemi

OT-tal

11. juni 2007 af alfahun123 (Slettet)
jeg har fundet ud af at udregne OT, men har bare et lille probem... kan kun finde ud af de hvis stofferne eller ionerne indeholder O eller H... hvad gør jeg hvis jeg foreksempel skal udregne SF6 el CN-???

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Fluor har altid -1 i kemiske forbindelser, så SF6 der har S et OT = +6


For cyanidionen, så er OT(C)= +2 og OT(N)=-3

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Kun i F2 er OT = 0 som for alle andre rene grundstoffer.

Svar #3
11. juni 2007 af alfahun123 (Slettet)

tak... men hvordan er de lige at man ved hviklen OT de forskellige stoffer har... når du siger at Flour altid har -1 i kemiske forbindelser... hvordan ved jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Det står i alle begynderbøger i kemi.

Skriv et svar til: OT-tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.