Matematik

Binome ligning

11. juni 2007 af jamo (Slettet)
Hej. Lidt hjælp søges til følgende binome ligning:
z^3=8i.
Jeg har fået modulus til 8, men så gik jeg i stå, da det eksempel, som skulle hjælpe mig er regnet forkert :(
Håber der er nogen, som har tid midt i varmen..

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg får den ene rod til (8*i)^1/3, det giver modulus 2, men ret mig, hvis jeg husker forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2007 af Esbenps

Da der ingen realdel er har du, at v = arg(z^3) = 90grader = pi/2 radianer.

Du får så dine løsninger:


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2007 af Esbenps

Glemte at tilføje, at

.

Der mangler iøvrigt en parantes efter første brøk, men den havde du nok gennemskuet...

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

OK, det er så den polære form af de komplexe tal, den havde jeg glemt.

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2010 af nicetype (Slettet)

Hvordan fandt du Arg(z^3)? altså hvordan er dine udregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2010 af Esbenps

z^3 er lig 8i. Det betyder, at der ingen realdel er. Hvis der ingen realdel er, så er vinklen (Arg) altid 90 grader (-90 grader, hvis imaginærdelen var negativ).


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2010 af nicetype (Slettet)

okay tak, men tænkte på, hvis nu man havde en ligning hvor der var en imaginær og real del..

så regner man v vha cos^-1 (x/r) og sin^-1(y/r) .. men er det ligemeget hvilken formel man bruger? eller skal de være den med cos..


Skriv et svar til: Binome ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.