Matematik

formel til udregning af opvarmning

23. april 2004 af funkyfrog (Slettet)
Hvordan regner man ud hvor længe en opvarmning har varet?
Hilsen mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2004 af iB (Slettet)

Tjaa, måske kan du bruge, W = J/S

Ellers er du nok nød til at forklare dit problem lidt nærmere...

Svar #2
23. april 2004 af funkyfrog (Slettet)

Jeg skal finde ud af hvor lang tid det tager at opvarme vand fra 19 grader til 28 grader.Effekten er 30 watt.
Og hvad betyder dette:W = J/s ?
Hilsen Funkyfrog.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2004 af Averell (Slettet)

Så skal du nok bruge E=mc(t2-t1)
hvor E er energi i Joule
m er massen
c er specifik varmefylde
t2 er sluttemp og
t1 er starttemp



Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2004 af Averell (Slettet)

Vand? Hvor meget vand?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2004 af starF (Slettet)

Du skal bruge

E=m*c*dT
E=P*t

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2004 af starF (Slettet)

E=m*c*dT
E=P*t

<=>

P*t=m*c*dT

<=>

t=m*c*dT/P

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2004 af Mariah_C (Slettet)

Ja, du siger altså:

Q = m * c * dT = 120 kg * 4,18 kJ/kg*C * (28-19)C = 4514,4 kJ = 4514400 J

P = E / t <=> t = E / P = 4514400 kJ / 30 J/s = 150840 s. = 2514 min. = 41 timer og 54 min.

Skriv et svar til: formel til udregning af opvarmning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.