Matematik

delta f= a*delta x

13. juni 2007 af asis (Slettet)
hej.. jeg skal op til mat b i næste uge.
og det er et spørgsmål som jeg ikke helt forstår.
delta f= a*delta x
bevis: delta f= f(x +delta x)- f(x)= a(x+delta x)+ b-(ax+b)= a*delta x

jeg har fundet det her i min matematik bog, men jeg forstår det simpelthen ikke.. er der nogen der kan forklare mig det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2007 af Esbenps

Er det selve udregningen du ikke forstår eller er det hvad det betyder?

Du har ikke skrevet alt om dit problem, så jeg antager, du snakker om en funktion på formen f(x) = ax + b.
Laves der en lille ændring delta x vil det medføre en ændring i f(x), som er givet ved funktionens værdi EFTER ændringen delta x minus funktionens værdi FØR ændringen:



Da din funktion er givet som f(x) = ax+b får du nu ved indsættelse:


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2011 af HDN95 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2011 af HDN95 (Slettet)

hvordan reducere man sætningen så facit er: a*delta-x
 skal fremlægge noget om lineær vækst imorgen og er helt lost, men har fået et tip om at jeg skal sige noget om at reducere den sætning og noget med den her sætning f(x+delta-x) - f(x) men har ingen anelse om hvad det betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2011 af Esbenps

Læs #1.

 

Du bliver nødt til at præcisere, hvad det er, du ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2011 af HDN95 (Slettet)

Jeg skal svare på 2 ting. den ene er hvordan man reducere denne sætning. jeg ved ikke hvordan mellemregningerne ser ud, ved bare at facit ser nogenlunde sådan her ud hvis jeg husker rigtigt: f=a*delta-x 

Sætningen ser sådan her ud: delta f= f(x +delta x)- f(x)= a(x+delta x)+ b-(ax+b)= a*delta x

også er der en anden ting. hvor jeg skal vise et eksempel lidt alla det her :

et eksempel: F(x) = 5x+7
x= 6
deltax= 7
F(6+7) – f(6)
5 (6+7)+7 – 5*6+7
(5*13+7)-(5*6+7)

Det jeg er i tvivl om, er hvordan man gør det. sådan så jeg selv kan gøre det, og kende terioen bag:) håber at det er mere præcist. det er ret svært at forklare det, når jeg bare har fået til opg at forklare hvad lineær vækst er. og dem i min gr sagde at det var en god idé at tage fat i de to ting. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2011 af HDN95 (Slettet)

hov kan da se nu at sætningen allerede er reduceret, men kan du så fortgælle mig hvorfor man gør det, og havd man så kan bruge det til?:D kan bare ikk det generelle teori bag.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2011 af Esbenps

Jeg har egentlig ikke tid til det. Opret et nyt indlæg. Det her er 4 år gammelt.


Skriv et svar til: delta f= a*delta x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.