Matematik

Vækstmodeller

13. juni 2007 af LiL-H (Slettet)
Så skal jeg til 1.g - mundtlig årsprøve i matematik.

En af emnerne er vækstmodeller. Og spørgsmålet lyder:
Gør rede for de karakteristiske egenskaber for de 3 vækstmodeller: lineær vækst, eksponentiel vækst og potensvækst.

- Hvad er det lige præcis jeg skal komme ind på her?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2007 af Esbenps

Det kunne være ting som halverings- og fordoblingskonstant eller regneregler for de forskellige funktioner. Hvad betyder de forskellige koefficienter i hhv. 'ax+b', 'b*a^x' og 'b*x^a'? Den slags ville være oplagte at tage fat på...

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2007 af hg5e17ah (Slettet)

Ved lineær gælder det at til lige store x-tilvækster hører lige store y-tilvækster.

Ved eksponentiel vækst gælder det, at der til lige store x-tilvækster hører PROCENTVIS lige store Y-tilvækster.

Ved Potenstilvækst gælder det, at der til PROCENTVIS lige store x-tilvækster hører PROCENTVIS samme y-tilvækster.

Mener det er sådan, det er, men jeg er lidt rusten, pga. læseferie, you know...

Og i praksis betyder det...ja, du kan bedst se det i grafen for de tre funktioner...Ellers må du spørge.

Svar #3
13. juni 2007 af LiL-H (Slettet)

#1
Hvilke regneregler?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2007 af Esbenps

For eksempel de tilvækster, som er beskrevet i #2.

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2007 af ibibib (Slettet)

Som i #2 men med andre ord:
Lineær vækst er plus-plus vækst.
Eksponentiel vækst er plus-gange vækst.
Potensvækst er gange-gange vækst.

Brugbart svar (4)

Svar #6
17. juni 2009 af pai (Slettet)

"En lineær vækst er en model der kan skrives på formen y = a·x + b
En lineær vækst er karakteriseret ved at der til lige store tilvækster på den uafhængige variabel svarer
lige store tilvækster på den afhængige variabel.

a er væksten pr. enhed og b er startværdien.
 

En eksponentiel vækst er en model der kan skrives på formen y = b·a^x
En eksponentiel vækst er karakteriseret ved at der til lige store tilvækster på den uafhængige variabel
svarer lige store relative tilvækster på den afhængige variabel.

a –1 = r er den relative vækst pr. enhed og b er startværdien.
 

En potensvækst er en model der kan skrives på formen y = b·x^a
En potensvækst er karakteriseret ved at der til lige store relative tilvækster på den uafhængige variabel
svare lige store relative tilvækster på den afhængige variabel.

(1 + r)a – 1 er den relative vækst svarende til den relative vækst r på den uafhængige
variabel og b er startværdien. " - citat slut (:


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juni 2010 af sternschnuppe (Slettet)

En af mine klassekamerater var op i et spørgsmål om vækstmodeller i dag og misforstod det desværre.

Vores Lærer forklarede at det hun skulle redegøre for er følgende modeller:

Lineær vækst:

når du lægger 1 til x, lægger du a til y

fordi: f(x+1) = a(x+1)+b = a+ax+b = a+y

Eksponentiel vækst:

når du lægger 1 til x, ganger du y med a

fordi: f(x+1) = b*a^x+1 = ba^x*a^1 = y*a

Potensvækst:

når du ganger x med p, ganger du y med p^a

fordi f(x*p) = b*(p*x)^a = b*p^a*x^a = y*p^a


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juni 2010 af emce (Slettet)

sternschnuppe: tusinde tak!! lige det jeg manglede :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2010 af RottenApple (Slettet)

Beklager det uintelligente spørgsmål, men når folk skriver *, hvilket tegn illustrerer det så?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. august 2010 af sternschnuppe (Slettet)

"*" står for gangetegn


Skriv et svar til: Vækstmodeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.