Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

forbrug

13. juni 2007 af Fassos (Slettet)
Kunne I rette det og hjælpe med 4,3 ?
http://peecee.dk/?id=52202
http://peecee.dk/?id=52203

opg 5

http://peecee.dk/?id=52205
http://peecee.dk/?id=52206
hjælpe med opg. 5,4, 5,5

mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2007 af SomeOneMore (Slettet)

4.1:
Beløbet for cyklen er hævet på bankkonten, ikke kassen. Du mangler desuden at anbringe købsmomsen for cykelkøbet

4.3 Kan du jo selv svare på, hvis du ser på din beregning i 4.2

5.4 Hvorfor debiteres afskrivning på inv/biler mens du krediterer på akkumulerede afskrivninger?

5.5 Bogført værdi = Inventarets værdi Primo + (årets køb af inventar - årets afskrivninger på inventar). Skal den beregnes for flere år (eks 5), og vi forudsætter at der ikke bliver købt nyt i mellemtiden, vil den beregnes som følgende:

•Saldometode
Købsværdi i år 0: 200.000
Årlig afskrivning: 30%
Bogført værdi i år 5: 200.000*(1-30%)^5=33.614
Formel: f(x)=b+a^x ˜ Klassisk kapitalfremskrivningsformel, hvor b er startværdien mens a er fremskrivningen (1+%satsen, eller som normal ved kapital/renter: 1+r). X det antal år, hvorefter du vil finde værdien.

•Linæer metode:
Købsværdi i år 0: 200.000
Årlig afskrivning: 12.000
Bogført værdi i år 5: -12.000*5+200.000=140.000
Formel: f(x)=ax+b ˜ klassisk lineær ligning hvor a er hældningen (afskrivningen) og b er skæringen med y aksen, dvs. værdien i år 0 (købsværdi). X det antal år, hvorefter du vil finde værdien.

Svar #2
14. juni 2007 af Fassos (Slettet)

5,4 skulle det være omvendt??

5,5 tror ikke at jeg har haft om saldo metode eller linær metode Udenfor pensum.

4,3 ved ikke hvad jeg kan svare.

vh.

Fassos

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2007 af SomeOneMore (Slettet)

5.4, nej du gør det rigtig nok, men for at kunne forklare forskellen mellem det, må du jo vide hvorfor du gør det på den måde.
Se på hvor i regnskabet hører afskrivninger til, og hvorfor debiteres de? Og på samme måde med akkumulerede afskrivninger, hvor hører de til i regnskabet og hvorfor kreditere

4.3 Du kan da se i din beregning i 4.2 at privatforbrug mindsker egenkapitalen. Egenkapitalen kan jo forklares som virksomhedens gæld til ejeren. Ejerens private forbrug må jo derfor naturlig nok mindske virksomhedens gæld til ham.

Svar #4
14. juni 2007 af Fassos (Slettet)

4,1: er det så 13111 privatforbrug Debet 4500 kr. 14261 købsmoms kredit 900, 12320 bank,folio kredit 3600?

5,4 nok fordi det er en omkostning og akkumlerede afskrivninger på inv. er en underkonto til invkontoen. Det står som regel.

5,5 nu der står forklar skal jeg så bare forkle hvordan man regner det ud eller skal jeg vise et eksempel med en bil ???


Svar #5
14. juni 2007 af Fassos (Slettet)

5,5 Inventarets.værdi

Anskaffelsespris (konto 11130) 25.000
-akkumlerede afskrivninger (konto 11121) 25.000
-----
Inventarets bogførte værdi 0

????

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juni 2007 af SomeOneMore (Slettet)

4.1: Han kan jo ikke kun hæve 3600 på bankkontoen. Hvor skulle han så få penge til at betale momsen fra? Desuden ved du jo, at salgsmoms krediteres og købsmoms debiteres.

5.4 ja.

5.5 Ja, du skal bare forklare.

Svar #7
14. juni 2007 af Fassos (Slettet)

ok til 4.1: er det så 13111 privatforbrug Debet 4500 kr. 14261 købsmoms Debet 900, 12320 bank,folio kredit 4500?

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. juni 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Det er måske bare en tastefejl, men du ved fra #6 at du skal hæve hele beløbet på bankkontoen, altså 4500, og at momsen skal debiteres med 900. Hvis du så også debitere privatforbrug med 4500 for du jo i alt 5400 debet og 4500 kredit. Og det ved du jo godt ikke kan lade sig gøre ud fra det dobbelte bogholderis princip, om at der skal være lige meget på hver side.

Skriv et svar til: forbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.