Matematik

monotoniforhold

14. juni 2007 af The nørd (Slettet)
Hej, er lige igang med læsning til matematik eksamen,
er gået i stå i en sætning
det er bevis for at:
hvis f er differentiabel i x, og samtidig har lokalt ekstremun i x, så vil f'(x)=0

i beviset står der på et tidspunkt:
men når delta f/ delta x er positiv for negativ delta x, og er negativ for positiv delta x, kan grænseværdien, som skal gælde fra begge sider, ikke være andet end 0. Derfor er f'(x)=0
nogen der kan forklare hvad det vil sige,
altså hvis delta f/ delta x er positiv for negativ delta x, så må delta f jo være negativ, men forstår det ikke helt!

Svar #1
14. juni 2007 af The nørd (Slettet)

hvornår kan delta x være negativ det forstår jeg heller ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2007 af hensker (Slettet)

Forstår heller ikke det med negativ delta x, men måske skal det forstås som at når dx er negativ (venstre side af det lokale ekstremum) er dy/dx positiv. Når dx er positiv (højre side af det lokale ekstremum) er dy/dx negativ. Altså en slags monotonilinje. / - \ <-Maksimum

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2007 af Jargal (Slettet)

jeg prøver
hvis delta x er negativ så dy er også negativ så hele dy/dx er mere eller lige med 0
hvis delta x er positiv, og dy er stadig negativ (da det er maksimum) så hele dy/dx er mindre eller lige med 0
eneste tilfælde som kan være både mere eller lige med 0 og mindre eller lige med 0 ---det er lige med 0
dvs. dy/dx =0

Svar #4
15. juni 2007 af The nørd (Slettet)

men hvordan kan delta x være negativ? :s

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2007 af Jargal (Slettet)

delta negativ hvis x1 er til venstre fra x0
delta positiv hvis x1 er til højre fra x0

Skriv et svar til: monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.