Matematik

potensfkt. tallet a

15. juni 2007 af Nina171089 (Slettet)
Potensfunktionen: f(x)=b*x^a , der skal jeg komme ind på bestemmelse af tallet a. Hvad betyder a for funktionen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2007 af peter lind

For højere a, vil kurven være fladere nær 0 og vokse kraftigere for større værdier af x

Svar #2
15. juni 2007 af Nina171089 (Slettet)

vil du uddybe det lidt ?:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2007 af mathon


f(x) = y = b*x^a

y2 = b*x2^a
y1 = b*x1^a

y2/y1 = x2^a/x1^a = (x2/x1)^a

log(y2/y1) = a*log(x2/x1)

a = (log(y2)-log(y1))/(log(x2)-log(x1)),
hvilket
er hældningskoefficienten for den rette linje, som

log(y) = a*log(x) + log(b)
eller

Y = a*X + beta

har som graf i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem.

dy/dx = ln(a)*y er væksthastigheden som er stigende med stigende a

som er en lidt anden måde at udtrykke de i
#1 berørte forhold på.

Skriv et svar til: potensfkt. tallet a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.