Matematik

Hjælp til noget matematik NU

27. april 2004 af hrskitzo (Slettet)
Hej experter

Man kan f.eks. låne 10.000 kr. og betale 346 kr hvert måned i 48 måneder.

OPGAVE:

- Hvilken måndelig rente svarer det til?

- Hvilken måndelig rente svare det til?

- Hvilken årlig rente?


på forhånd tak

Mvh
/Hrskitzo

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2004 af Dominik Hasek (Slettet)

Jeg gider ikke lave opgaven for dig. Fortæl hvor langt du selv er kommet, og så skal jeg nok se på det.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2004 af sigmund (Slettet)

Du skal vel have fat i renteformlen: k[n]=k[0]*(1+r)^n.

Svar #3
27. april 2004 af hrskitzo (Slettet)

Så langt er jeg nået

346*48 = 10000*(1+månedrente)^48

og

346*48 = 10000*(1+årsrente)^4

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2004 af sigmund (Slettet)

I den øverste dividerer du først med 10000 på begge sider af lighedstegnet. Siden tager du 48'te rod på begge sider af lighedstegnet. Til sidst finder du r ved at trække 1 fra den tal, der nu står på venstre side. Tilsvarende gør du for den anden ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2004 af hippo (Slettet)

Du kan ikke bruge formlen for kapitalfremskrivning, når du afdrager.

Du skal bruge Annuitetslåneformlen (lige store afdrag pr. måned i lånets løbetid).

Du låner 10.000,- kr. Det er din hovedstol G.

Du skal betale over 48 mdr, som er antallet af terminsydelser n.

Du skal betale 346 kr. pr. mdr. Det er din terminydelse y.

Find renten r.

y=G*((r)/(1-(1+r)^-n))
346/10.000=r/(1-(1+r)^-48)
regne regne r=2.2972% pr. måned.

Kontrol :
346=10000*0.022972/(1-(1.022972)^-48)
346=346.045 OK

Du kan beregne årsrenten ved at sige
(1.022972)^12-1)*100%=31.33%. En lídt hamper årsrente.

Kontrol
1.022972^-48=1.3133^-4
0.3362=0.3362 OK

Hippo Hilsner


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2004 af starF (Slettet)

Stop med det "NU" vi er ikke dine arbejdssslaver.

Skriv et svar til: Hjælp til noget matematik NU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.