Matematik

differentiering af eksponentialfkt.

19. juni 2007 af Louiseks (Slettet)
Hej
Jeg mangler et bevis for differentiering af eksponentialfunktionen

Hilsen Louise

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)

Bevis:

[ a = e^(ln a) ]

a^x = (e^(ln a))^x = e^(x*(ln a)) 1.

[ f(x)=e^(kx) => f'(x)=ke^(kx) ]

brug at konstanten k = ln a

=> f'(x) = ln a * e^((ln a)x) = a^x * ln a 2.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)

håber indholdet af [ ] 'erne siger dig noget.

Kunne ikke finde beviset for f'(e^kx)=ke^kx

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2007 af peter lind

Det er næppe meningen at man skal bruge kendskab til den afledede af e^(kx). Så kan man jo bare sætte k = 1

Brug at ln(e^x) = x. Differentier på begge sider. På venstr side skal man bruge reglen for differentiation af sammensat funktion.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)

det må være en skodbog jeg har :(

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2007 af nubsedasse (Slettet)

Her er i grundet noget godt læsestof på dansk:

http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/diff.html#explog

Skriv et svar til: differentiering af eksponentialfkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.