Matematik

Årsprøve

27. april 2004 af TDP (Slettet)
Hej er der nogen der kan hjælpe mig med en opgave fra årsprøven..?

Når liget af en mand under 30 år er blevet så lemlæstet, at det er umuligt at måle ligets højde, kan man benytte følgende regel:

Højden h, målt i cm, er lig med 69,1 cm plus 2,2 gange lårbensknoglens længde x, målt i cm.

1)Opstil en forskrift for den funktion h, der angiver højden af en mand(under 30 år) som funktion af lårbensknoglens længde x, idet alle mål er i cm.

2)Bestem en forskrift for h^-1, og tegn grafene for h og h^-1 i samme koordinatsystem.

For mænd over 30 år må overstående ændres lidt, da man går ud fra at en mands højde aftager med 0,06 cm om året efter det fyldte 30 år, mens lårbensknoglens længde ikke ændres.

3)Opskriv en forskrift for den funktion g, der angiver højden af en y-årig mand, når lårbenknoglens længde er 55 cm.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2004 af starF (Slettet)

1)
det siger sig selv:
h(x)=69,1+2,2x

2)
h^-1 findes ved isolere x:
x=(h-69,1)/2,2

dvs.

h^-1(x)=(x-69,1)/2,2

graferne må du selv tegne.

3)
g(x)=69,1+2,2*55-(x*0,06) ; hvor x er årene efter 30.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2004 af PiaZorro (Slettet)

h(x) = 69,1 + 2,2x
det skulle nok få dig lidt på vej

Svar #3
27. april 2004 af TDP (Slettet)

Tusind tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2004 af starF (Slettet)

Velbekommen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

#1, den fostår jeg ikke helt, jeg selv lave den.

oki den første er:

g(x)=69,1+2,2*55 = 190,1

190,1

men den anden, forstår jeg ikke.

den første passer med facit altså 190,1

den anden facit siger 191,6-0,05y.

det forstår jeg ikke helt, er der nogen der kan hjælpe mig hvordan man får det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. april 2006 af Hollywoodstar (Slettet)


#1 spg 3
er der ikke nogen der kan forklare hvordan man kommer frem til løsningen

Brugbart svar (1)

Svar #7
20. april 2006 af SattaMassaGanna (Slettet)

Hvis manden ikke var over 30 ville højden jo være : 69,1+2,2*55 dvs 190,1 cm

Hvis han så er y år blir højden : 190,1-(y-30)*0,06 dvs 190,1-0,06y+30*0,06 som reducerer til 191,9 - 0,06y

Skriv et svar til: Årsprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.