Matematik
e^kx
19. juni 2007 af
The nørd (Slettet)
ok der er noget jeg ikke helt forstår i
differentialkvotienten af e^kx: f'(x)=(e^kx)= k*e^kx
Der står i bogen at
vi kan opfatte funktionen f som en sammensat funktion
x--> kx = y--> e^kx (det her forstår jeg ikke meningen i)
og reglen om differentialtionaf sammensat funktion giver:
f'(x)=(e^y)'*(kx)'= e^y*k= k*e^kx
nogle der kan forklare den del hvor der står (det her forstår jeg ikke meningen i)
:)
tusind tak på forhånd
differentialkvotienten af e^kx: f'(x)=(e^kx)= k*e^kx
Der står i bogen at
vi kan opfatte funktionen f som en sammensat funktion
x--> kx = y--> e^kx (det her forstår jeg ikke meningen i)
og reglen om differentialtionaf sammensat funktion giver:
f'(x)=(e^y)'*(kx)'= e^y*k= k*e^kx
nogle der kan forklare den del hvor der står (det her forstår jeg ikke meningen i)
:)
tusind tak på forhånd
Svar #1
19. juni 2007 af peter lind
kald g(y) = e^y og h(x) = kx så har du
g'(y) = e^y, h'(x) = k, f(x) = e^kx = g(h(x))
ifølge reglen for sammensat funktion har du derefter
f'(x) = g'(h(x))*h'(x) = e^y*k = k*e^kx
g'(y) = e^y, h'(x) = k, f(x) = e^kx = g(h(x))
ifølge reglen for sammensat funktion har du derefter
f'(x) = g'(h(x))*h'(x) = e^y*k = k*e^kx
Skriv et svar til: e^kx
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
