Kemi
Redoxreaktioner
19. juni 2007 af
Mageed007 (Slettet)
Hej allesammen
Jeg har brug for hjælp i denne opgave da jeg ikke ved om den er rigtigt. Den lyder sådan:
Et stykke kobbertråd som vejer 24,216g holdes neddyppet i 100mL af en sølvsulfatopløsning. Næste dag tages kobbertråden op af væsken (som nu er blå) hvorefter de dannede sølvkrystaller skylles af tråden, som derpå tørres og vejes. Trådens masse = 24,134 g
A) Opskriv et reaktionsskema med stofformler for den kemiske reaktion der har fundet sted.
*Cu(s) + (Ag)2SO4(aq)--> CuSO4(aq) + 2 Ag(s)
B) Hvorfor bliver opløsningen efterhånden blå?
*Det viser at reaktionen har oxideret da der dannes (CuSO4)(aq)
C) Beregn stofmængden af kobber svarende til massetabet af tråden.
* n=24,134g/63,546g/mol = *0,4mol*
D)Beregn den ækvivalente stofmængde sølvsulfat.
* Det er bare det samme (0,4mol) tror jeg..
E) Beregn hvor mange gram sølvsulfat der er opløst i 100mL af opløsningen.
*Der er opløst 100 gram sølvsulfat.
Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig til at løse opgaven og forklare mig, da jeg er nybegynder. =D
Jeg har brug for hjælp i denne opgave da jeg ikke ved om den er rigtigt. Den lyder sådan:
Et stykke kobbertråd som vejer 24,216g holdes neddyppet i 100mL af en sølvsulfatopløsning. Næste dag tages kobbertråden op af væsken (som nu er blå) hvorefter de dannede sølvkrystaller skylles af tråden, som derpå tørres og vejes. Trådens masse = 24,134 g
A) Opskriv et reaktionsskema med stofformler for den kemiske reaktion der har fundet sted.
*Cu(s) + (Ag)2SO4(aq)--> CuSO4(aq) + 2 Ag(s)
B) Hvorfor bliver opløsningen efterhånden blå?
*Det viser at reaktionen har oxideret da der dannes (CuSO4)(aq)
C) Beregn stofmængden af kobber svarende til massetabet af tråden.
* n=24,134g/63,546g/mol = *0,4mol*
D)Beregn den ækvivalente stofmængde sølvsulfat.
* Det er bare det samme (0,4mol) tror jeg..
E) Beregn hvor mange gram sølvsulfat der er opløst i 100mL af opløsningen.
*Der er opløst 100 gram sølvsulfat.
Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig til at løse opgaven og forklare mig, da jeg er nybegynder. =D
Svar #1
19. juni 2007 af Pitzner* (Slettet)
B) CuSO4 er kobber(II)sulfat og er blåt, derfor bliver det blåt efterhånden eftersom der bliver dannet mere af det.
Skriv et svar til: Redoxreaktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
