Kemi
Ladningsforskydning
20. juni 2007 af
virious (Slettet)
Hej
Er der en der kan forklare udtrykket ladningsforskydning for mig?
Er der en der kan forklare udtrykket ladningsforskydning for mig?
Svar #1
20. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Ud fra Gauss'lov med dielektricitet
e0*linieintegralet(k*E*dA)=q er vektoren e0*k*E den såkaldte elektriske ladningsforskydning D, derfor kan vi skrive loven sådan her:
Linieintegr(D*dA)=q. D*dA er altså et prikprodukt.
Jeg kan næsten gætte mig til, at du tænker på den parallelle pladekondensator med den Gaussiske overflade:
+++++++++++++++
og
+++++++++++++++
---------------
altså der, hvor der er indskudt en dielektrisk skive mellem pladerne.
e0*linieintegralet(k*E*dA)=q er vektoren e0*k*E den såkaldte elektriske ladningsforskydning D, derfor kan vi skrive loven sådan her:
Linieintegr(D*dA)=q. D*dA er altså et prikprodukt.
Jeg kan næsten gætte mig til, at du tænker på den parallelle pladekondensator med den Gaussiske overflade:
+++++++++++++++
og
+++++++++++++++
---------------
altså der, hvor der er indskudt en dielektrisk skive mellem pladerne.
Svar #2
20. juni 2007 af frodo (Slettet)
ehh. Indenfor kemi anvender vi sjældent en pladekondensator ;-)
ladningsforskydning i molekyler opstår når der er en elektronegativitetsforskel imellem atomerne i bindingen, da elektronerne heri da bliver ujævnt fordelt.
ladningsforskydning i molekyler opstår når der er en elektronegativitetsforskel imellem atomerne i bindingen, da elektronerne heri da bliver ujævnt fordelt.
Skriv et svar til: Ladningsforskydning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
