Matematik

diffregning

20. juni 2007 af Atomalf333 (Slettet)
(sin(x)*x+cos(x))' =cos(x)*x+sinx*1-sinx

Nogen der kan forklare mig hvordan man differentiere udtrykket..sinx*x+cos(x)..så d bliver d der står på højresiden

Med venlig hilsen
Atom Alf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2007 af Matkaj

xsinx diff. med produktreglen og der fås sinx+xcosx
så ialt vha. sumreglen:
(sin(x)*x+cos(x))'=sinx+xcosx- sinx

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2007 af mathon


(sin(x)*x+cos(x))' = (sin(x)*x)' + (cos(x))'...hvert led for sig

(sin(x))'*x + sin(x)*x' + (cos(x))'=

cos(x)*x + sin(x)*1 + (-sin(x)) =

x*cos(x) + sin(x) - sin(x) =

x*cos(x)

Skriv et svar til: diffregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.