Fysik

Fysik B Bohr og Rydberg

20. juni 2007 af corazón (Slettet)
Jeg skal vise hvordan Bohr’s formel for energiniveauerne i brint kan føre til Rydbergformlen...

Det aner jeg ikke helt hvordan jeg gør?
En der kan hjælpe mig? Det er fysik B jeg læser op til

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2007 af M_Malling (Slettet)

jeg ved det heller ikke, men jeg har nogle noter der måske kan hjælpe, hvis det var noget.

Svar #2
20. juni 2007 af corazón (Slettet)

jeg har jo fået dine rigtig gode noter, men jeg synes heller ikke jeg kunne læse noget om det i bogen.. atså jo som du skriver multiplicerede Bohr Rydbergs formel med h*c...

Men forstår ikke helt om jeg skal lave den omvendte model?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2007 af M_Malling (Slettet)

prøv at kigge på enhederne, svaret giver nogle gange sig selv når man regner dem ud

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2007 af QaZZaQ

Bohrs energimodel for brint:

Forskellen i energinivauer mellem n og m:

Benyt: E=hc/lambda.

Hvor

Er Rybergs konstant.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2007 af QaZZaQ

Bohrs energimodel for brint:

E_n=-(me^4/2\hbar ^2)(1/n^2)

Forskellen i energinivauer mellem n og m:
\Delta E=E_n-E_m=(me^4/2 \hbar ^2)*(1/m^2-1/n^2)
Benyt: E=hc/lambda.
1/ \lambda=(me^4/(hc* 2\hbar ^2))*(1/m^2-1/n^2)
Hvor
R=(me^4/(hc* 2\hbar ^2))
Er Rydbergs konstant

Skriv et svar til: Fysik B Bohr og Rydberg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.