Fysik

elektrisk spændingsfald

20. juni 2007 af maius (Slettet)
ja emnet siger sig selv... ville da lige spørger om nogle kan hjækpe mig med at beskrive præcis hvad elektrisk spændingsfald er.. min bog er ikke nogen stor hjælpe..
og hvorfor er det man gerne vil finde ud af hvad spændingsfaldet er - til hvad nytte?

sidder og læser op til mundtlig eksame..

tak på forhånd

Brugbart svar (3)

Svar #1
21. juni 2007 af mathon


spændingsfald = fald i elektrisk potentiel energi pr. ladning og måles i J/C = V

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2007 af mathon


spænding er et udtryk for "evnen til at pumpe" elektroner rundt i et kredsløb.

U = R*I

Svar #3
21. juni 2007 af maius (Slettet)

okay.. tak :-)

R - det er resistens ik?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2007 af M_Malling (Slettet)

jo det er det. den modstand ledningen yder på elektronerne der prøver at presse sig igennem.

Svar #5
21. juni 2007 af maius (Slettet)

synes stadig det er lidt forvirrende med spændingsfaldet.. det er nok bare mig..

hvad skal man ellers bruge det til end at regne effekten ud og resistansen.. kan selvfølgelig godt se at spændingsfaldet er relevant for de udregninger men.. hvorfor er det for eksemple at husinstallationer har et 230 V spændingsfald?

ihh.. hehe :P

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2007 af mathon


...man har ønsket og derfor konstrueret spændingsgeneratorer, som netop giver denne spænding ved 50Hz!!!...

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juni 2007 af M_Malling (Slettet)

spænding måles i Volt (J/C) ikke Hz (1/s)

Skriv et svar til: elektrisk spændingsfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.