Matematik
andengradsligninger og uligheder
21. juni 2007 af
malenemadsenskatter (Slettet)
spørgsmål nr. 3:
Gør rede for løsningsformlen for en andengradsligning.
Gør desuden også rede for løsning af andengradsuligheder, gerne ud fra nedenstående eksempel:
2x^2 + 2x - 4 < 0
nogen der kan hjælpe?
spørgsmål nr. 3:
Gør rede for løsningsformlen for en andengradsligning.
Gør desuden også rede for løsning af andengradsuligheder, gerne ud fra nedenstående eksempel:
2x^2 + 2x - 4 < 0
nogen der kan hjælpe?
Svar #1
21. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
del først med 2, det vender kun ulighedstegnet, hvis man ganger(deler) med et negativt tal
foreløbig skriver du udtrykket op som
(x-x1)*(x-x2)= 0, rødderne er 1 og -2, så du skriver:
(x-1)*(x+2)<0
du har nu et udtryk, hvor venstresiden kan opfattes som en parabel der kan skrives f(x) = dit udtryk
Nu ved du, at når et produkt af 2 størrelser skal være negativ, så er en af størrelserne negativ, så du får, at enten er
x-1<0 eller x+2<0
så der gælder at x < 1 eller x<-2.
Prøv selv videre herfra, og først og fremmest skal du tegne din parabel op for eksempel mellem:
-3<x<3
foreløbig skriver du udtrykket op som
(x-x1)*(x-x2)= 0, rødderne er 1 og -2, så du skriver:
(x-1)*(x+2)<0
du har nu et udtryk, hvor venstresiden kan opfattes som en parabel der kan skrives f(x) = dit udtryk
Nu ved du, at når et produkt af 2 størrelser skal være negativ, så er en af størrelserne negativ, så du får, at enten er
x-1<0 eller x+2<0
så der gælder at x < 1 eller x<-2.
Prøv selv videre herfra, og først og fremmest skal du tegne din parabel op for eksempel mellem:
-3<x<3
Svar #2
21. juni 2007 af malenemadsenskatter (Slettet)
det forstod jeg så bare ingenting af.
hvordan fandt du frem til det der: (x-x1)*(x-x2)= 0, ?
hvordan fandt du frem til det der: (x-x1)*(x-x2)= 0, ?
Svar #3
21. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
jeg har ikke sagt, at det var lig 0, jeg sagde blot, at for at kunne skrive udtrykket som et produkt af to størrelser løser du ligningen som om der stod 0.
(x-1) er den ene faktor og (x+2) er den anden faktor, når produktet af disse to faktorer skal være negativt, så må den ane af faktorerne være negativ, d
(+*+) = +
og (-*-) = +
men (+*-) = -
med andre ord, du skriver den kun op f(x)= 0 for at finde rødderne, så du kan skrive den om
OK?
(x-1) er den ene faktor og (x+2) er den anden faktor, når produktet af disse to faktorer skal være negativt, så må den ane af faktorerne være negativ, d
(+*+) = +
og (-*-) = +
men (+*-) = -
med andre ord, du skriver den kun op f(x)= 0 for at finde rødderne, så du kan skrive den om
OK?
Skriv et svar til: andengradsligninger og uligheder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
