Matematik
sinh x
21. juni 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Hvordan udleder jeg den uendelig serie for sinh x ?
sinh x = e^x - e^-x /2
e^x = sum(0-oo) x^n /n!
e^-x = sum(0-oo) (-1)^n * x^n / n!
sinh x = e^x - e^-x /2
e^x = sum(0-oo) x^n /n!
e^-x = sum(0-oo) (-1)^n * x^n / n!
Svar #1
21. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
De hyperbolske funktioner er definitioner, men de giver god mening for disse cirkulære funktioner, da vi har:
cos^h - sin^2 = 1.
Man kan prøve at betragte arealet af den hyperbolske sektor bundet af y=0, hyperblen x^2-y^2=1 og den rette linie fra origo til (cosh t, sinh t) er t/2 kvadratenheder, på samme måde som arealet af den cirkulære sektor bundet af y=0, cirklen x^+y^2=1 og linien fra origo til (cos t, sin t).
Begge arealer er t/2 enheder.
Håber du kan bruge dette, ellers kommer der nok en og fortæller lidt mere om dette emne.
cos^h - sin^2 = 1.
Man kan prøve at betragte arealet af den hyperbolske sektor bundet af y=0, hyperblen x^2-y^2=1 og den rette linie fra origo til (cosh t, sinh t) er t/2 kvadratenheder, på samme måde som arealet af den cirkulære sektor bundet af y=0, cirklen x^+y^2=1 og linien fra origo til (cos t, sin t).
Begge arealer er t/2 enheder.
Håber du kan bruge dette, ellers kommer der nok en og fortæller lidt mere om dette emne.
Svar #2
21. juni 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Det ved jeg.
sin h x = sum(0-oo) x^(2n+1) / (2n+1)! Hvordan beviser man det?
sin h x = sum(0-oo) x^(2n+1) / (2n+1)! Hvordan beviser man det?
Svar #3
21. juni 2007 af peter lind
e^(-x) = 1 + (-x) + (-x)^2/2! + (-x)^3/3! + (-x)^4/4!...=1 - x + x^2/2! - x^3/3! + x^4/4! + ...
e^x = 1 + x + x^2/2! + x^3/3! + x^4/4! + ...
subtraheret og delt med 2 giver det
0 + x + 0 + x^3/3! + 0
En anden mulighed er at finde de afledede af sinh(x) og bruge Taylorformlen.
e^x = 1 + x + x^2/2! + x^3/3! + x^4/4! + ...
subtraheret og delt med 2 giver det
0 + x + 0 + x^3/3! + 0
En anden mulighed er at finde de afledede af sinh(x) og bruge Taylorformlen.
Skriv et svar til: sinh x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
