Matematik

Differentation af n*v(x) og x^(p/q)?

22. juni 2007 af frk dahoej (Slettet)
Skal differentiere disse to udtryk, men kan desvære ikke finde noget om det i mine matematikbøger.

Evt. nogen der ved hvordan det skal gøres?

Svar #1
22. juni 2007 af frk dahoej (Slettet)

med v menes der kvadratrods-tegn = )

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#0 Ak, det er jo så simpelt. Det ville en mensaner aldrig sætte spørgsmålstegn ved.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2007 af peter lind

Du skal bruge at differentiation af x^n giver n*x^(n-1). Formlen gælder for alle reele tal ikke blot for naturlige tal.


Svar #4
22. juni 2007 af frk dahoej (Slettet)

Dejligt at der er simpelt, men kan ikke lige huske det på stående fod.

Måske du havde lyst til at forklare?

Svar #5
22. juni 2007 af frk dahoej (Slettet)

Okay, men hvis du hved hvad det bliver må du meget gerne skrive det. Så kan jeg tjekke om jeg har regnet rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2007 af mathon


opfølgning på #3

(x^n)' = n*x^(n-1), n € R

(n*v(x))' = (x^(1/n))' = (1/n)*x^((1/n)-1)


(x^(p/q))' = (p/q)*x^((p/q)-1)

Svar #7
22. juni 2007 af frk dahoej (Slettet)

Okay, mange tak, det gav mening. Kan se du bruger at
(fg)'(x)=f'(x)g(x)+f(x)g'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juni 2007 af mathon


nej - jeg bruger metoden fra #3!!!

Svar #9
22. juni 2007 af frk dahoej (Slettet)

Ahh. Nu forstår jeg. Det er pga. jeg har taget fejl af de matematiske tegn. Jeg kom til at tage fejl af
n gange kvadratrod x, og x^(1/n), hvis det er til at forstå. Men du har selvfølgelig ret

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. juni 2007 af mathon


...ikke n gange kvadratrod, men n'te rod...

Skriv et svar til: Differentation af n*v(x) og x^(p/q)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.