Matematik
Parabel og linje...
02. maj 2004 af
bml (Slettet)
Hej!
Er der nogen som kan hjælpe med følgende opgave?:
I et koordinatsystem er en parabel P bestemt ved ligningen y=x^2-8x+15.
En familie af linjer l er bestemt ved ligningen y=ax-(4a+2).
Bestem de værdier af a, for hvilke parablen P og linjen l har netop ét punkt fælles.
Er der nogen som kan hjælpe med følgende opgave?:
I et koordinatsystem er en parabel P bestemt ved ligningen y=x^2-8x+15.
En familie af linjer l er bestemt ved ligningen y=ax-(4a+2).
Bestem de værdier af a, for hvilke parablen P og linjen l har netop ét punkt fælles.
Svar #1
02. maj 2004 af Mads^^ (Slettet)
Du skal kigge på determinanten. Når D=0 har ligningen kun 1 løsning. Du sætter ligningerne lig hinanden og får x^2-8x-ax-17+4a=0. Du finder så D:
B^2-4AC=(-8-a)^2+4(17+4a)=0 <=> a^2=4 <=> a=-+2
B^2-4AC=(-8-a)^2+4(17+4a)=0 <=> a^2=4 <=> a=-+2
Skriv et svar til: Parabel og linje...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
