Matematik

Rentesregning og eksponentiel vækst??

25. juni 2007 af Andenger (Slettet)
Jeg skal i en af eksamens opgaverne " Gøre rede for den eksonentielle vækst og dens anvendelse i rentesregning", men jeg kan altså ikke lige se hvordan de to ting hænger sammen???

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. juni 2007 af mathon


eksponentiel vækst:

y = b*a^x, hvor a>1

a er fremskrivningsfaktoren, som hvis vi snakker procent kan skrives (1+r) - med r = p/100

y = b*(1+r)^x

helværdier - når der er tale om et antal = numerous - kaldes ofte n

y = b*(1+r)^n

b er begyndelsesværdien, som i rentesregning kaldes Ko

y = Ko*(1+r)^n

her er y den kapital,Ko med rentefoden r efter n terminer er vokset til. Denne kaldes oftest Kn

Kn = Ko*(1+r)^n


Skriv et svar til: Rentesregning og eksponentiel vækst??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.